Publicat: 30 Iulie, 2020 - 22:50
Share
Fostul vicepremier tehnocrat al lui Cioloș revine la prima dragoste politică

Liderul interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat joi că l-a propus pe Vasile Dîncu pentru a prelua funcţia de preşedinte interimar al Consiliului Naţional al partidului, iar Comitetul Executiv Naţional a validat această solicitare.

Eu l-am propus pe domnul profesor Vasile Dîncu pentru a prelua interimar funcţia de preşedinte al Consiliului Naţional. Este normal într-un partid politic să fie opinii diferite, lucru care se întâmplă şi la PSD, există democraţie în interiorul partidului, dar la vot au fost 48 de voturi ‘pentru’ şi un vot ‘împotrivă‘”, a spus Ciolacu la finalul şedinţei Comitetului Executiv Naţional al PSD.

Întrebat ce le transmite colegilor săi Mihai Tudose şi Claudiu Manda, care l-au criticat pe Dîncu şi nu au fost de acord cu aducerea lui în această funcţie, Ciolacu a spus: „Sunt ferm convins că cel mai îndreptăţit, în acest moment, după ce eu l-am susţinut, este domnul Vasile Dîncu să vorbească cu colegii mei care au avut anumite opinii şi să lămurească lucrurile. Sper din tot sufletul să nu pierd absolut niciun coleg„.

Ciolacu a afirmat că Vasile Dâncu este un om de stânga, „un profesor respectat”, a fost vicepremier şi ministru al Dezvoltării. „Preşedintele Consiliului Naţional coordonează toate departamentele partidului. Este un motor de reformă şi restructurare a partidului„, a adăugat el.

Liderul interimar al PSD a mai anunţat că în şedinţa Comitetului Executiv Naţional al partidului s-a aprobat declanşarea procedurilor interne pentru congres, iar acesta ar putea să aibă loc pe data de 22 august.

Astăzi am pornit procedurile interne de a avea loc acest congres. Mai mult, zilele trecute eu am trimis o adresă către domnul ministru Arafat şi aştept de la dânsul răspuns, care sunt condiţiile pentru a fi organizat acest congres. Era normal să declanşăm procedurile„, a spus Ciolacu, la finalul şedinţei CExN al PSD. Potrivit acestuia, pentru organizarea congresului a fost luată în calcul data de 22 august, dar rămâne de văzut dacă va fi posibil acest lucru.

Tag-uri Nume: 

Tag-uri Institutii: