26 iunie 2022

PSD: Incompetenţa Coaliţiei PNL-USR-Plus-UDMR a dus România în pragul colapsului economic

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Doar în imaginaţia premierului Florin Vasile Cîţu economia ţării merge „fantastic”! În realitate, în ultimele 4 trimestre consecutive, PIB-ul României a fost mai mic decât cel din perioada similară a anului precedent. O atestă negru pe alb datele statistice oficiale.

PSD cere guvernului şi premierului Cîţu să înceteze cu raportările triumfaliste, cu măsluirea realităţii, şi să ia măsuri cât nu este încă prea târziu! Nu există nicio revenire! În niciunul dintre ultimele trimestre nu s-a reuşit nici măcar revenirea la nivelul din perioada corespunzătoare a anului precedent! Asta înseamnă că România este în recesiune profundă. S-a ajuns aici din cauza incapacităţii actualei guvernări de a lua măsuri eficiente de sprijinire a economiei în criza pandemiei.

De altfel, şi datele Comisiei Europene arătau că anul trecut sprijinul anti COVID dispus de guvernul Cîţu abia dacă a atins 1,6% din PIB – unul dintre cele mai mici din UE – şi că toate angajamentele „fantastice” ale premierului în acest sens au fost doar propagandă mincinoasă.

Această recesiune economică profundă explică de ce actuala guvernare nu are bani nici măcar pentru a-şi onora propriile angajamente în privinţa copiilor, respectiv aplicarea dispoziţiilor legale în vigoare, emise de guvernul Orban, de majorare a alocaţiilor de la 1 Iulie.

Biroul de presă al PSD