Publicat: 30 Mai, 2019 - 10:44
Share

Cine spune că PSD n-a perceput semnalul votului de la alegeri este un răutăcios. Declarațiile liderilor rămași liberi și deciziile luate marți arată convingător că PSD a înțeles mesajul cel mai important – și anume că trebuie să rămână un partid de 20%, că toți pesediștii trebuie să-și bage mințile în cap și să nu se mai chinuie unii sau alții din partid să se opună „trendului”, pentru că finalul tot acesta va fi.

Marian Oprișan, un monstru sacru al politicii social-democrate, a proclamat că „discuţia pe Justiţie, în PSD, a încetat!”. Iată ce-nseamnă un lider adevărat!. În ultimii 30 de ani, nu au existat alegeri locale, prezidenţiale sau europarlamentare pe care PSD Vrancea, sub conducerea înțeleaptă a lui Oprișan, să nu le fi câştigat. Alegerile din 26 mai, vor intra însă în istorie, deoarece PSD a fost detronat de PNL, care a realizat în Vrancea al patrulea scor pe ţară, după judeţele Sibiu, Alba, Bistriţa Năsăud! Oprișan a explicat, însă, că nu el a pierdut alegerile, ci PSDragnea! Mare om, mare caracter.

Prin deciziile luate și declarațiile care le-au acompaniat, dna Dăncilă, devenită președinte al partidului, arată cel mai bine că PSD „a înțeles mesajul”. „Eu nu am vorbit de statul paralel, nu ştiu despre acest lucru, deci nu vreau să discut despre statul paralel. Nu mai discutați acest lucru, nu mai ieșiți cu Justiția”, le-a spus dna Dăncilă parlamentarilor și liderilor partidului, dând un mesaj sonor și către toate vilele K, T , Lac etc.

Florin Iordache, președintele comisiei de adaptare a codurilor penale în conformitate cu deciziile CCR, și-a pus, la rândul său, o binevenită cenușă în cap, dovedind o atitudine sănătoasă, tovărășească: „Mă supun deciziilor dumneavoastră. Am considerat că dacă cineva trebuie să își asume, îmi asum eu”, s-a spășit juristul cel dintâi al PSD. Iar Bogdan Cazanciuc, care de ani buni plutește ca libelula numai pe creasta valului, a pus azi pe ordinea de zi a Comisiei pe care o conduce cercetarea penală a lui Tăricenu, fără să consulte pe nimeni din partid.

Propunerile făcute de dna Dăncilă pentru posturile vacante de ministru confirmă de asemenea, prin ele însele, această sănătoasă orientare a „noului PSD”, născut cu mult entuziasm marți spre seară.

La Justiție va fi propusă dna Ana Birchall, care acum este ministru interimar, dânsa renunțând la postul de viceprim-ministru în favoarea titularizării pe post. Cu câteva ore înaintea ședinței la care urma să se desemneze propunerea, dna Birchall a avut grijă să difuzeze o poză în care se afla împreună cu ambasadorul SUA, Hans Klemm. Vorba unei celebre scene de film – Ce te recomandă? Talentul și familia! Dl.Klemm, care cam șomase în ultimele luni, s-a înființat, în sfârșit, astăzi, la Guvern pentru a mai consolida „parteneriatul strategic”, desigur.

Pentru șefia Camerei Deputaților, PSD a propus un deputat de prin Buzău, școlit, binențeles, pe la colegiile de apărare, întrucât în România, dacă nu treci pe la școala SRI, nu exiști. În plus, domnul respectiv este absolvent al aceleiași prestigioase facultăți a Universității Ecologice ca și ilustra juristă Raluca Prună, în prezent lucrătoare la Comisia Europeană. Că amândoi sunt o lumină se vede de departe.

De partea cealaltă, liberalii continuă ofensiva politică pe frontul care i-a consacrat în istorie – delațiunile. De data asta, plângerea penală este împotriva lui Teodor Meleșcanu, pe motiv că n-a asigurat condiții de vot pentru toată diaspora. Liberalii au o bogată tradiție în astfel de turnătorii, așa cum atestă și arhivele CNSAS. În timpurile moderne, o asemenea turnătorie a fost făcută împotriva fostului premier Adrian Năstase de doamna Mona Muscă în decembrie 2004 – pe vremea când era pe cai mari și considerată o ingenuă. Cu acest dosar penal a debutat la putere celebrul cuplu Băsescu-Macovei. A fost primul mare examen al Statului paralel, pe care băieții l-au trecut cu brio. Un judecător de la Înalta Curte, care avea și funcția de șef Birou Securitate la această instanță, l-a condamnat pe fostul premier în doi timpi și trei mișcări, „pentru a da un exemplu”, deși în motivare afirma că nu există niciun fel de probe directe sau indirecte. Statul paralel începuse cu dreptul, iar câmpul tactic începea să dea roade. Ulterior, madam Muscă a trebuit să iasă din scenă, dovedindu-se că a colaborat cu Securitatea și înainte de 89.

In timpuri și mai recente, Ludovic Orban prelua tradiția de la Mona Muscă și făcea o plângere penală tot împotriva unui premier – de data asta Viorica Dăncilă – pe motiv că aceasta s-a întâlnit „cu niște evrei”, cum spunea Meditatorul din Deal. De altfel, politica liberalilor se rezumă exclusiv la a executa ordinele lui Iohannis, inclusiv prin turnătorii făcute peste hotare - la GRECO, la Comisia de la Veneția, la Bruxelles - manevre care au culminat cu un vot împotriva României dat de aceiași pe care PNL îi trimite acum, din nou, în Parlamentul European. Faimoasa doctrină liberală „prin noi înșine” este aplicată de cei care astăzi se pretind urmașii Brătienilor prin „să facem rău României prin noi înșine”.

În febra împărțirii funcțiilor pentru Bruxelles, liberalii scapă, însă, din vedere o mare ocazie pentru o altă plângere penală redutabilă – și anume tot împotriva Vioricăi Dăncilă. După cum a putut vedea toată lumea la televizor, premierul a folosit mașina de serviciu pentru a se deplasa la sediul unui partid! Abuzul în funcție este evident, având ca efect obținerea unor foloase necuvenite pentru sine și pentru partid, prin participarea la niște ședințe exclusiv în folosul său, în sensul înscăunării în fruntea partidului. Dacă acuzația de trădare națională nu le-a ieșit, liberalii au datoria să încerce o plângere pentru abuz în funcție în formă continuată – pentru că dna Dăncilă a făcut mai multe drumuri cu mașina statului – de fapt, a poporului! - la sediul din Băneasa al partidului. Se știe că fostul procuror general Tiberiu Nițu a avut un dosar penal exact pentru așa ceva – că folosea mașina de serviciu ca să se deplaseze acasă, ceea ce era un folos necuvenit, obținut prin abuz în fucnție. Și dacă un fost procuror general a fost cercetat penal pentru exact aceeași faptă, de ce premierul să nu fie supus aceleiași proceduri? Nimeni nu e mai presus de lege! Ori mergem în Europa, ori - ce facem, lăsăm ciuma roșie să folosească mașinile poporului în interes personal?

Format: