21 mai 2022

PSD îşi respectă promisiunea de a schimba radical abordarea în gestionarea pandemiei

Distribuie pe rețelele tale sociale:

PSD consideră că măsurile pentru prevenirea celui de-al V-lea val al pandemiei, prezentate miercuri de ministrul Sănătăţii, Prof. Univ. Dr. Alexandru Rafila, marchează o schimbare profundă în gestionarea pandemiei de către autorităţile sanitare din România.

Noua abordare pune în primul rând accentul pe informarea şi sprijinirea cetăţenilor şi abia apoi pe restricţii şi sancţiuni. Cetăţenii nu mai sunt consideraţi adversari, ci parteneri ai autorităţilor sanitare în lupta cu pandemia. Ministerul Sănătăţii va oferi ghiduri informative şi asistenţă pentru persoanele infectate, dar şi pentru personalul medical implicat în tratarea pacienţilor covid.

O altă schimbare radicală în abordare este că, pe lângă vaccinare (care rămâne principala cale de combatere a pandemiei), Ministerul Sănătăţii este determinat să utilizeze şi să dezvolte toate celelalte instrumente prin care se poate combate pandemia: testarea şi tratamentul ambulatoriu pentru prevenirea spitalizărilor, dar şi asigurarea medicamentelor performante şi îmbunătăţirea condiţiilor din spitale pentru reducerea perioadei de internare şi a numărului de decese covid.

Nu în ultimul rând, Prof. Alexandru Rafila îşi respectă promisiunea de a asigura predictibilitatea acţiunilor Ministerului Sănătăţii prin organizarea unor grupuri de dialog cu reprezentanţii cultelor, ai mediului de afaceri şi ai sindicatelor, pentru analizarea din timp a soluţiilor propuse pentru combaterea pandemiei.

Biroul de presă al PSD