27 noiembrie 2021

PSD Maramureş invită cetăţenii să semneze pentru plafonarea preţurilor la gaze şi energie

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Deputatul PSD Maramureş, Gabriel Zetea, preşedinte al filialei judeţene a PSD şi vicepreşedinte al social-democraţilor la nivel naţional invită maramureşenii nemulţumiţi de creşterea preţurilor la gaze şi energie electrică să vină la sediul PSD Maramureş şi să semneze pentru plafonarea preţurilor.

„PSD luptă pentru oameni, milităm pentru plafonarea preţurilor şi compensaţii pentru scumpirile suportate. Acesta este soluţia corectă, similară cu cea din alte ţări europene, pe care PSD o susţine. Plafonarea preţurilor pentru o perioadă de 6 luni este imperativă. Varianta guvernului Cîţu, care acordă compensaţii pentru anumite tranşe de consum înseamnă cheltuială tot din taxele noastre. Soluţia PSD, a plafonării, duce imediat la scăderea facturilor-cu până la 23% la gaze şi 43% la electricitate. Românii susţin ideea plafonării preţurilor la energie, iar petiţia PSD are deja peste 13.000 de semnături, în numai 3 zile de la lansarea publică”, a declarat parlamentarul PSD Maramureş, Gabriel Zetea.

Beneficiile legii PSD privind plafonarea preţurilor prevăd faptul că, la energie electrică, preţul maxim va fi de 380 lei/MWh, iar la gaze naturale preţul maxim va fi de 192 lei/MWh. În funcţie de contractul încheiat de fiecare consumator, preţurile de pe facturile la energie ale românilor ar fi reduse cu până la 43% la energie electrică şi până la 23% la gaze naturale. După intrarea în vigoare a legii, toate contractele se restructurează automat pentru a nu fi depăşit preţul maximal, cel plafonat. Se compensează scumpirilor plătite deja de consumatori în ultimele şase luni dinaintea intrării în vigoare a legii. Compensarea se scade din facturi şi este egală cu 50% din scumpirile plătite în plus de consumator în aceste 6 luni, a declarat parlamentarul PSD Maramureş.

Petiţia poată fi votată şi online, la adresa https://www.psd.ro/plafonare-preturi-energie/