Publicat: 16 August, 2015 - 13:18
Share

Social-democraţii vor începe în luna septembrie selecţia candidaţilor pentru alegerile locale, a declarat secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu, iar aleşii în funcţie, cu probleme în justiţie, vor putea să candideze pentru noi mandate, dacă stau bine în sondaje.

“Selecţia candidaţilor începe imediat după finalizarea selecţiilor la nivelul fiecărui judeţ. Asta înseamnă că la sfârşitul lui septembrie începem să facem analizele pe fiecare candidat. La sfârşitul lui septembrie începem lansarea pe piaţă a studiilor vizavi de mai mulţi candidaţi la anumite zone, unde avem 2-3 variante. Vor fi făcute sondaje. La mijlocul lui noiembrie probabil vom avea o situaţie mai clară, cum ne poziţionăm”, a declarat Codrin Ştefănescu.

Mai mult, secretarul general adjunct al PSD a spus că stabilirea candidaţilor va depinde şi de cum merg negocierile cu UNPR, pentru formarea listelor comune. Ştefănescu a precizat că aceste discuţii vor începe în luna noiembrie sau imediat după Congresul PSD. Se va decide atunci dacă UNPR va candida pe liste comune cu PSD în alegerile locale sau fiecare partid va avea liste proprii, deşi cei mai mulţi lideri din ambele formaţiuni şi-ar dori candidaturi comune. Acelaşi lucru s-ar putea întâmpla şi pentru alegerile parlamentare din 2016.

Pe de altă parte, Codrin Ştefănescu spune că nu există în acest moment o regulă cu privire la acordarea priorităţii la candidatură a aleşilor aflaţi deja în funcţie, ci totul va depinde de sondajele efectuate în teritoriu. “Depinde cum sunt percepuţi de public. Sunt aleşi care sunt aleşi de 2-3 mandate şi care nu coboară sub 70-75%. Avem aleşi locali unde scorurile sunt dezastruoase, nici nu mai are rost să faci o analiză. Cu ăla s-a terminat, s-a închis subiectul”, a mai spus Codrin Ştefănescu.

Secretarul general adjunct al PSD vorbeşte şi despre zone cu probleme pentru partid, acolo "unde au fost decapitate organizaţiile la nivel de judeţ ", cum este Constanţa, Prahova sau Argeş. Codrin Ştefănescu susţine că social-democraţii sunt liniştiţi, deşi au rămas fără mulţi lideri, pentru că PSD este foarte bine văzut de către alegători.

"Avem o strategie, de exemplu la Piteşti PSD pe oricine ar arunca în luptă pleacă de la 55%”, a spus Ştefănescu, pentru că “oamenii gândesc la nivel teritorial altfel decât vedem noi lucrurile de la Bucureşti”, referindu-se la problemele penale ale liderilor locali.