Publicat: 24 Februarie, 2020 - 11:30

Preţurile la alimente şi la combustibili au "explodat", iar investiţiile şi creşterile de salarii şi alocaţii pentru copii sunt zero.

Euro a atins un maxim istoric negativ în ţara noastră şi în acest ritm va ajunge în curând la 5 lei, în vreme ce monedele din ţările vecine sunt stabile în raport cu moneda europeană. În repetate rânduri am atras atenţia că politicile PNL-ului, în speţă ale lui Orban şi ale ministrului de finanţe Câţu vor duce România spre colaps, iar acum acest lucru se întâmplă.

Singurele preocupări ale Guvernului Orban sunt acelea de a-i scuti de taxe pe cei bogaţi, în speţă băncile şi pe "şmecherii" din energie şi din sistemul de sănătate.

Exemplele cele mai elocvente în acest sens sunt eliminarea supraaccizei la carburanţi însoţită de minciuna că motorina şi benzina se vor ieftini. Acest lucru s-a întâmplat la mica înţelegere cu băieţii deştepţi, iar după trei luni de zile preţurile sunt mai mari decât înainte şi cele două miliarde de euro pe care statul le încasa anual din supraacciză ajung acum în buzunarul "băieţilor şmecheri".

Prin eliminarea Ordonanţei 114 aprobată de PSD, PNL a eliminat plafonul preţurilor la gaze, iar facturile vor exploda în perioada următoare la propriu. De asemenea, taxele care ţineau în frâu ROBOR-ul impus de bănci au fost eliminate.

Guvernul liberal, prin intermediul ministrului de finanţe Câţu a împrumutat România cu 45 de miliarde de lei în doar câteva luni de guvernare, bani care nu se regăsesc în măriri de salarii şi pensii, iar în investiii, nici atât.

Pentru a-şi masca incompetenţa şi interesele, altele decât cele ale României şi ale românilor, PNL şi preşedintele României provoacă şi o criză politică în Parlament, încercând să propună un guvern pe care nici măcar ei nu îl vor vota şi care se doreşte să cadă pentru a doua oară, tocmai în speranţa că vor continua această politică dezastruoasă pentru România.

Românii au văzut deja cât au crescut preţurile la alimente, la combustibili, cu cât a crescut euro şi cât a fost îndatorată România în perioada scurtă de când liberalii sunt la guvernare. Sigur sibienii au un sentiment de deja-vu, au mai trăit aceste clipe de coşmar în epoca PDL, mai ales că atunci şef la PDL Sibiu era doamna Raluca Turcan, în tandem cu actualii parlamentari PNL Constantin Şovăială şi Nicolae Neagu.

BOGDAN TRIF, PREŞEDINTELE PSD SIBIU
Comunicat de presă - PSD Sibiu
 

Tag-uri Nume: 

Tag-uri Institutii: