26 mai 2022

PSD propune TVA de 5% pentru lemnele de foc livrate școlilor, spitalelor și unităților de asistență socială

Distribuie pe rețelele tale sociale:

 Un sfert dintre școlile din România sunt dependente de încălzirea pe lemne și avem spitale care funcționează, în sezonul rece, la mila unor sobe vechi de câteva zeci de ani. În acest context, deputații social-democrați au depus un amendament prin care solicită reducerea cotei TVA la 5% pentru livrările de lemn realizate către „persoanele juridice sau alte entități, indiferent de modul de organizare al acestora, inclusiv școli, spitale, dispensare medicale, unități de asistență socială”.

Măsura vine în completarea proiectului care prevede aplicarea cotei de 5% pentru livrările de lemn de foc realizate către persoanele fizice. Practic, modificarea propusă de PSD face posibilă reducerea TVA la 5% pe tot lanțul de tranzacționare a lemnelor de foc, eliminând astfel riscul și tentația de fraudă la capătul lanțului.

În motivarea acestei măsuri se face referire și la directivele europene care impun cote de TVA unice pe tot lanțul de comercializare, fără condiționări raportate la utilizator sau la utilizarea finală.

Sperăm ca acest proiect să fie dezbătut și votat cu celeritate în Parlament, astfel încât măsura să poată să fie aplicată începând cu 1 decembrie 2021!

Deputat PSD de Galați

Viorica Sandu

Foto facebook