Publicat: 19 Ianuarie, 2016 - 08:59
Share

Partidul Social Românesc consideră că organizarea alegerilor locale în două tururi de scrutin reprezintă un element important ce poate contribui la apariția unei noi clase politice, bazată pe criterii de profesionalism și integritate.

Încă din luna noiembrie, la investirea guvernului Cioloș, P.S.RO atrăgea atenția asupra faptului că această măsură, precum și profesionalizarea administrației publice prin recrutare și evaluare pe bază de competențe și performanță, transparența totală în acordarea contractelor publice, corelarea curriculei școlare cu cerințele de pe piața muncii, elaborarea unei noi legi a Sănătății, transformarea României într-un nod logistic regional, revizuirea și prioritizarea proiectelor de investiții, inclusiv cele din infrastructură, în scopul creării de locuri de muncă și a creșterii productivității, demararea unui proiect național pe 10 ani și introducerea elementelor de multi-anualitate pe proiectele de investiții sunt esențiale pentru succesul unui guvern, de orice tip, în România.

În lipsa unui cadru competițional corect și democratic, cel mai mare risc pentru România este ca anul electoral 2016 să reproducă același sistem de partide, iar cartelul corupției politice și a proastei guvernări să continue să conducă România.

Un exemplu îl constă faptul că, indiferent de culoarea politică, primăriile din București au cheltuit, în perioada 2007-2014, 2,7 miliarde lei (aprox. 600 milioane euro) pentru întreținerea și amenajarea spațiilor verzi. Păstrarea aceluiași sistem corupt înseamnă și, automat, aceleași rezultate sub-mediocre în administrarea și reprezentarea intereselor țării.

Totodată, P.S.RO consideră că există timpul necesar organizării alegerilor locale în două tururi, iar costurile necesare pot fi acoperite în patru ani în care administrațiile locale nu vor mai cheltui pe un tei 2.500 de lei, iar pe o crizantemă 360 lei.

Democrația are costurile sale, dar acesta nu poate constitui un motiv de a înceta să mai luptăm pentru o administrație profund schimbată și o societate în care toți competitorii să plece în cursă cu șanse relativ egale.

Biroul de Presă al P.S.RO