15 august 2022

Punctul de frontieră Giurgiu-Ruse va fi deschis permanent pentru pasageri și pentru vehiculele cu masă maximă de 40 de tone

Distribuie pe rețelele tale sociale:

„Redeschidem punctul de frontieră permanent de la Giurgiu-Ruse pentru trecerea Dunării cu feribotul! Prin Acordul semnat astăzi, între Guvernul României și cel al Republicii #Bulgaria, acest punct de trecere va fi deschis permanent pentru pasageri și pentru vehiculele cu masă maximă de 40 de tone”, a anunțat ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu pe Facebook.

„Redeschidem punctul de frontieră permanent de la Giurgiu-Ruse pentru trecerea Dunării cu feribotul! Prin Acordul semnat astăzi, între Guvernul României și cel al Republicii #Bulgaria, acest punct de trecere va fi deschis permanent pentru pasageri și pentru vehiculele cu masă maximă de 40 de tone.

Acordul pentru trecerea cu feribotul a frontierei româno-bulgare va intra în vigoare în toamna acestui an.

Mai mult, la întâlnirea de astăzi cu delegația bulgară am reamintit importanța derulării cât mai rapide a proiectului Fast Danube.

Este în interesul economic al ambelor țări ca Dunărea să fie navigabilă pe toată perioada anului.

Aceasta va permite transportul unor volume mult mai mari de mărfuri pe #Dunăre (ceea ce în contextul conflictului din #Ucraina are o importanță deosebită pentru economia altor state membre ale Uniunii Europene).

Am oferit, din nou, sprijinul experților români pentru a ajuta partea bulgară să finalizeze Studiul de Fezabilitate necesar punerii în practică a proiectului Fast Danube!”, a scris Grindeanu pe pagina sa Facebook.

Sursa foto: Facebook Sorin Grindeanu