Publicat: 13 Iunie, 2017 - 19:32

Oferta de răspundere civilă auto a Asirom Vienna Insurance Group (Asirom VIG), una dintre cele mai importante companii de asigurări de pe piață, include polițe cu durată subanuală (de la o lună, la maxim 12 luni), conform legislației în vigoare. 
De la intrarea în vigoare a Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 54/2016 privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto, Asirom VIG a încheiat 82.638 polițe RCA cu durata de o lună de zile.
Informația apărută în spațiul public cu privire la faptul că Asirom VIG nu ar furniza polițe RCA cu durată de o lună este nefondată și riscă să afecteze încrederea clienților și stabilitatea pieței de asigurări.  
În calitate de asigurator al românilor de peste 25 de ani, compania Asirom VIG și-a asumat un angajament pe termen lung de a fi alături de clienții săi. Compania oferă o gamă largă de servicii și polițe de asigurare prin intermediul a 138 de agenții, 1.900 de agenți activi și peste 300 de parteneri externi.
Asirom VIG are o rată de solvabilitate de 145%, conform Solvency II, ce reflectă soliditatea și stabilitatea companiei în cadrul sistemului de asigurări din România, precum și politica prudențială a VIG. 

Asirom VIG este una dintre cele mai importante companii de asigurări de pe piață, cu experiență de peste 25 de ani în România. Compania are o rețea națională de 138 de agenții, 1.900 de agenți activi și peste 300 de parteneri externi. Asirom VIG lucrează la nivel național cu 532 de unități reparatoare auto și 31 de corespondenți pentru daunele produse în afara României.
Asirom face parte din Vienna Insurance Group (VIG), companie cu peste 190 de ani de experiență în domeniul financiar și lider pe piața asigurărilor, atât în Austria, cât și în Europa Centrală și de Est. VIG gestionează 50 de companii de asigurări din 25 de țări și are peste 24.000 de angajați. Grupul are cel mai bun rating în indicele ATX pe piața bursieră austriacă și este, de asemenea, listat la Bursa de Valori din Praga.
Pentru mai multe informații, vă rugăm să accesați www.asirom.ro.