Publicat: 15 Iulie, 2012 - 14:46
Share

În legătură cu apariția unor informații în mass-media, transmise Reprezentantei Permanente a României la Uniunea Europeană de către Comisia Europeană, Biroul de presă al Guvernului face următoarele precizări:

Asa cum Ministerul Afacerilor Europene  a anuntat deja, in mod transparent, in acest moment exista o misiune de audit in desfasurare, iar eventualele masuri vor fi anuntate public, la sfarsitul acestei actiuni. Totodata, reamintim ca premierul Victor Ponta impreuna cu ministrul Leonard Orban au anuntat inca din luna iunie faptul ca exista un pericol mare de suspendare a unor Axe din cadrul Programelor operationale, din cauza neregulilor descoperite de reprezentantii Comisiei Europene in activitatea fostei guvernari.
Asadar, asa-zisele “dezvaluiri” aparute astazi in mass-media nu sunt, de fapt, decat niste informatii uzuale cu privire la contactele diplomatice curente pe care Reprezentanta Permanenta a Romaniei la Uniunea Europeana le are cu factorii responsabili din cadrul Comisiei Europene. Este regretabil ca anumiti functionari au transmis public aceste informatii cu caracter tehnic, informatii care fac parte din categoria secretului de serviciu si care pot dauna imaginii Romaniei, ele neavand caracter de decizie.
Informatiile  publicate Sâmbătă nu reprezintă altceva decat o abordare generală pe care Comisia o are față de România în ceea ce privește implementarea Planului de Măsuri Prioritare pentru consolidarea capacității de absorbție a fondurilor structurale și de coeziune, aprobat de Guvernul României în luna aprilie a anului 2011 şi demarat ulterior pentru implementare.
De altfel, ministrul afacerilor europene, Leonard Orban, se afla in aceste zile la Bruxelles, tocmai in ideea in care se fac eforturi deosebite pentru ca Romania sa fie cat mai putin afectata in acest domeniu iar proiectele sa mearga inainte pe cat posibil.