Publicat: 23 Mai, 2017 - 19:33
Share

PRECIZARI In legatura cu informatii aparute in spatiul public, conform carora Primaria Municipiului Bucuresti  ar fi responsabila de faptul ca CFR nu poate reabilita podul Constanta, intrucat  Municipalitatea nu a emis autorizatiile necesare, Biroul de Presa al Primariei Capitalei este imputernicit sa faca urmatoarele precizari:
Podul Constanta se afla in administrarea Ministerului Transporturilor, prin Compania Nationala de Cai Ferate ”CFR” SA, NU in administrarea Primariei Municipiului Bucuresti. Prin urmare, executarea lucrarilor de reabilitare nu este de competenta Primariei Municipiului Bucuresti, ci exclusiv a Ministerului Transporturilor.
Subliniem ca Primaria Municipiului Bucuresti, prin directia de specialitate, a emis, la cererea Companiei Nationale de Cai Ferate ”CFR” SA, doua autorizatii de construire in anul 2006, ulterior “CFR” SA nedepunand NICIO ALTA SOLICITARE pentru emiterea unor autorizatii de construire.
Autorizatiile emise in anul 2006 sunt urmatoarele:
•       Autorizatia de construire nr. 221 din 19.04.2006 - „Reabilitarea liniei CF Bucuresti-Constanta componenta a coridorului IV Pan European pentru lucrarile aferente Municipiului Bucuresti - tronson sector 1 + 2 fara Statia CF Bucuresti Baneasa”
•       Autorizatia de construire nr. 222 din 19.04.2006 - „Reabilitarea liniei CF Bucuresti-Constanta componenta a coridorului IV Pan European pentru lucrarile aferente Municipiului Bucuresti - Statia CF Bucuresti Baneasa”.

In conformitate cu prevederile art. 43, punctul b, din Legea nr. 50/1991 privind autorizarea executarii lucrarilor de constructii, competenta de autorizare pentru lucrarile aferente infrastructurii de transport de interes national revine Ministerului Transporturilor. 
Cu alte cuvinte, in conformitate cu prevederile legale, pe teritoriul unitatii administrativ-teritoriale, autorizarea pentru construirea unui obiectiv de interes national (sosea, cale ferata, lucrare de arta, etc.) revine fie in competenta autoritatii publice locale (primarie), fie autoritatii publice centrale (Ministerul Transporturilor).