30 ianuarie 2023

Punctul de vedere al Spitalului Clinic de Copii Dr. Victor Gomoiu referitor la incidentul petrecut în data de 11.01.2023 survenit la Camera de Gardă

Distribuie pe rețelele tale sociale:

În spiritul transparenţei în activitate, şi în vederea unei corecte informări a opiniei publice referitor la incidentul petrecut în data de 11.01.2023 la Camera de Gardă a Spitalului Clinic de Copii Dr. Victor Gomoiu, ajuns în ultimele zile în atenţia publică, facem următoarele precizări:

Pacienta minoră, în vârstă de un an şi jumătate, s-a prezentat la camera de gardă a spitalului însoţită de tatăl său, prezentând simptome respiratorii. În urma testelor rapide, a fost depistată infecţia cu virus respirator sinciţial, ceea ce a impus ca atât copilul, cât şi tatăl, să fie izolaţi în spaţiul special destinat pacienţilor care prezintă acest tip de infecţie.

După finalizarea consultaţiei, pacienta a primit din partea medicului recomandare de tratament la domiciliu. Precizăm faptul că, în timpul examinării medicul de gardă a constatat că lampa UV era în funcţiune şi a procedat la închiderea acesteia. În urma anchetei interne derulată ulterior, a reieşit faptul că pacienta minoră şi părintele însoţitor au fost expuşi accidental la lampa UV timp de 45 minute, suferind arsuri corneene care au necesitat îngrijiri medicale.

Menţionăm că ancheta internă a fost demarată de conducerea unităţii sanitare, care s-a autosesizat în urma informaţiilor apărute în spaţiul public, până în acest moment neexistând o sesizare oficială din partea familiei pacientei.

În ziua de 14.01.2023, la ora 12:45, familia a fost contactată direct de către Directorul Medical Spitalului Clinic de Copii Dr. Victor Gomoiu, care a exprimat regretul pentru producerea incidentului şi s-a interesat despre starea de sănătate a pacientei şi a tatălui, oferind tot sprijinul medical pe care spitalul îl poate furniza.

În acest moment, în cadrul unităţii sanitare este în desfăşurare ancheta administrativă, asistentul medical implicat depunându-şi demisia în urma incidentului.

De asemenea, pe perioada anchetei administrative, infirmiera implicată în incident nu va mai activa într-o zonă în care au acces pacienţi.

Apreciem că este vorba despre un incident absolut regretabil, care este însă izolat şi nu caracterizează sub nicio formă activitatea medicală desfăşurată în mod curent de personalul din cadrul Spitalului Clinic de Copii „Dr. Victor Gomoiu”.

Conducerea unităţii sanitare menţine un contact permanent cu părinţii pacientei, evoluţia stării de sănătate fiind bună până în acest moment.

Sursa foto Facebook Spitalul Clinic de Copii Dr. Victor Gomoiu