Elena Udrea plange si danseaza pentru turismul romanesc

Punctul pe Y / smbt 24 ianuarie 2009 Nr: 2412

Elena Udrea plange si danseaza pentru turismul romanesc

Odata cu promovarea sa in functia de ministru, doamna Udrea a purces cu sarg la promovarea turismului romanesc.

Nu stiu ce a contat mai mult in motivatia acestei numiri si nu doar atat, ci la crearea unui minister special pentru domnia sa: experienta de participant activ la shoppingul international sau cunostintele geo-politice etalate cu atata farmec in celebra emisiune de televiziune in care, in calitate de sfatuitor principal al presedintelui Basescu, bagase Norvegia in UE, facand-o si republica?

A fost o gafa, e drept. Oricui i se poate intampla. Oameni cu pretentii mai mari, mult mai mari, precum Cioroianu, si-au umplut carierele de gafe. Si, ce e mai important, din gafe se poate invata. Sunt convins ca doamna Udrea nu va uita, cat o trai, ca Norvegia e o monarhie si ca nu doreste, deocamdata cel putin, sa intre in Uniune, ducand-o foarte bine si asa. Spuneam insa ca nu am inteles de ce a primit doamna cadou tocmai Turismul. M-as fi asteptat sa i se dea „Afacerile europene”, sau Justitia, ca e jurist de meserie. Acuma insa am inteles. Dupa cum s-a mediatizat cu prisosinta, mai inainte chiar de a se instala la Palatul Victoria, pentru a fi cat mai aproape de dl Boc, doamna ministru a purces la actiuni concrete. Mai intai a aflat ce comoara se ascunde sub Bucuresti si cum ar putea aceasta apa geotermala sa modifice destinul urbei, transformandu-l intr-un mare centru international de cura. Am si vazut cu ochii mintii puhoaiele de reumatici europeni invadandu-ne pentru a-si cauta de sanatate prin Crangasi, Giulesti sau Ferentari unde se vor inalta mandre centre de tratament.

Aflasem anterior, inca de la nominalizarea domniei sale, ce potential turistic de exceptie au „raurile interioare” ale Romaniei. Despre potentialul raurilor exterioare stiam deja, dar nu ne imaginam ce se poate face pe cele interioare. Ori doamna Udrea stie deja.

Ca sa nu fie acuzata ca nu are ochi pentru tara din cauza Capitalei, doamna ministru a dat o fuga si in Nord, pe la Suceava, pentru a impulsiona sporturile de iarna. Tunurile de zapada au tras zi si noapte salve de nea pentru ca sania in care se imbarcase mai marea doamna a turismului sa poata sa se plimbe in voie pe meleagurile Sucevei si sa le arate, strainilor mai ales, ce pierd daca nu vin acolo. In scurtul ragaz de cand e ministru, doamna Udrea n-a ignorat propaganda externa. Cu toate treburile pe care le avea in tara, a dat o fuga la Berlin, la un targ de turism, unde a lacrimat pe partitura „Ciocarliei” cantate de Zamfir, evocandu-i cine stie ce emotii personale. Si nu doar atat: a gustat din tuica si din slana nationala, avantandu-se si pe ringul de coregrafie unde le-a dat lectii de dans nemtilor.

Nu cred ca vreun alt ministru s-ar putea lauda, la prima analiza pe care o va face premierul Boc, cu un bilant atat de consistent de activitati si de initiative. Cu un om, cu o femeie de calibrul doamnei Udrea, turismul romanesc ameninta sa se instaleze in fruntea ramurilor economice producatoare de PIB, dovedind ca unde e devotament si simtire competenta nu mai conteaza.

P.S. Un singur concurent are dna Udrea pe palierul sau de evolutii populiste: fostul ministru al Agriculturii, Flutur. Si acesta si-a impanat mandatul cu consilieri tarani, cu brazde de iarba trase personal la coasa, cu juninci pupate festiv in bot, cu nunti si botezuri de partid. Si vedeti unde a ajuns: e ditamai sef de consiliu judetean! Asa si doamna Udrea. Cine stie unde poposeste dupa ce promoveaza definitiv turismul...

Sursa zp.ro: http://www.zp.ro/module-Pagesetter-printpub-tid-5-pid-2557.phtml