Publicat: 25 August, 2017 - 04:47

...ar spune Băsescu, la fel ca în 2004, când nu era sigur că el avea să-l vireze către sponsorii internaționali STOP  Într-adevăr, Macron a adus cu el la București o trupă de producători de armament, în încercarea de a înhăța ce a mai lăsat Trump din cei 2% din PIB cu care i-a forțat mâna lui Iohannis, în schimbul primirii în Biroul Oval înaintea altora STOP  Francezii de la Airbus sunt nervoși că, deși de câțiva ani au transferat la noi o fabrică de elicoptere, în speranța primirii de comenzi de la ministerul Apărării, acestea întârzie STOP  Ei ne bat oficial obrazul, avertizându-ne să nu ne punem prea multe speranțe în americani, care promit mult și fac puțin STOP  Ofensiva lui Macron în țările mai mici din centrul și estul Europei are ca obiectiv obținerea unei felii cât mai consistente din „tortul” Apărării, în condițiile în care englezii au ieșit din joc, iar Germania nu a intrat încă. În contextul presiunilor americane pentru asigurarea protecției NATO STOP  Junele președinte francez observă, plin de amabilitate, că avem tot dreptul să cerem accesul în Schengen (care, culmea, ar fi asigurat o mai bună protecție a Europei față de valul de migranți) ignorând faptul că Franța a fost liderul celor care s-au opus până acum și nedându-ne nici o garanție că nu o va face și în continuare STOP  Și poate că acesta ar fi momentul pentru a face , la rândul nostru, niște presiuni, având ca monedă de schimb elicopterele și rachetele franțuzești, sau corvetele olandeze STOP  Ca să nu mai vorbim de avioanele americane la mâna a doua pe care ni le-ar livra bucuroase țările care își înnoiesc flotele STOP  Rachete PATRIOT americane, rachete cu rază medie și elicoptere franțuzești, corvete olandeze: parcă ne pregătim pentru cel de-al treilea război mondial! STOP  Unul din care noi nu avem nimic de câștigat (nici măcar Basarabia!) și în care investim de zor bani luați de la „gura” Sănătății și a Educației STOP  Ca să nu pară o vizită dedicată zeului Marte, Macron ne avertizează prietenește  în legătură cu nefericitul proiect tudorelian de modificare a Codului Penal, din care cei care l-au informat nu au reținut decât că ar slăbi lupta anticorupție STOP  Identic cu brigăzile oengiste, care și-au trimis avangarda în Piața Victoriei, mai înainte chiar de a se ști ce avea în cap ministrul Justiției STOP  Marea hibă a proiectului ar fi că se ia numirea șefilor de parchete din mâinile destoinice ale președintelui apolitic! STOP „Sunt doar niște propuneri! - reacționează Dragnea de la malul Mării (Negre) avertizând că mai e cale lungă și timp suficient pentru proteste de stradă până la o teoretică punere în practică...După modelul Ordonanței 13

Topic: 

Format: 

Rubrici: 

Punctul pe Y - acum 10 ani

Ce semeni si ce culegi…

Punctul pe Y / joi 25 septembrie 2008 Nr: 2321

Ce semeni si ce culegi…

Presedintele Traian Basescu si-a prezentat cel de-al patrulea mesaj catre natiune in fata camerelor reunite ale Parlamentului. Reunite, e un fel de a spune. In timp ce presedintele Senatului se afla prin Mexic, iar cel al Camerei refuza ostentativ sa participe la manifestarile in care evolueaza presedintele, reuniunea a fost prezidata de „vici”. In sala au fost prezenti mai putin de jumatate din numarul total de parlamentari, iar dintre acestia majoritatea au reprezentat-o deputatii si senatorii PD-L. Cu alte cuvinte, presedintele s-a adresat, in primul rand, propriului sau partid si celor cativa „invitati speciali”. Evident ca, in aceste conditii, mult mai inspirat ar fi fost daca s-ar fi adresat natiunii, ca de obicei, de pe treptele de la Cotroceni.

Absenteismul masiv al alesilor, la o manifestare la care s-a autoinvitat primul dintre alesi, apare din primul moment ca un gest nepolitete. Nu fata de omul Basescu, ci fata de institutia pe care acesta o reprezinta. Din al doilea, ea se inscrie ca un protest fata de atitudinea exprimata constant de presedintele Basescu fata de cei „322”. Intamplator sau nu, acestia au fost, in mare, cei care n-au onorat evenimentul, in mod justificat, dat fiind faptul ca presedintele nici nu si-a retras acuzatiile si nici nu si-a cerut scuze. Prezenta sa in fata unor persoane pentru care nu manifesta nici un fel de respect nu are nici o logica, cu atat mai mult cu cat n-ar fi servit decat ca prilej pentru lansarea de noi acuzatii. Nu este normal ceea ce se intampla, dar Traian Basescu trebuie sa realizeze, macar acum, la final, ca nu poti sa culegi decat ceea ce semeni.

In alta ordine de idei, discursul sau de ieri ar fi meritat o alta primire. Lucru remarcat, de altfel, in functie de propriile viziuni, de cativa dintre reprezentantii opozitiei. Mircea Geoana a intrezarit o posibilitate de a fi numit premier, in ciuda declaratiilor anterioare, iar PRM-ul si-a vazut confirmate, de la nivelul Cotrocenilor, propriile optiuni electorale.

Altminteri, am sentimentul ca puterile din stat au ajuns la apogeul dezbinarii, lucrand tot mai putin si mai dezlanat pentru binele, proclamat doar, al natiei care i-a ales.

Sursa zp.ro: http://www.zp.ro/module-Pagesetter-printpub-tid-5-pid-2465.phtml