Publicat: 28 Septembrie, 2012 - 13:50
Share

Pentru cine n-a înţeles încă ce s-a întâmplat când cu lovitura de stat şi tot tărăboiul internaţional din jurul său, am să încerc să fac o comparaţie sugestivă. Bruxelles-ul este un fel de Bucureşti. Acolo funcţionează un guvern – Comisia Europeană – şi un Parlament European. Dl Barroso e şeful acestui Guvern – un fel de combinaţie Boc-Ungureanu, dat fiind că Puterea de la Bruxelles este una cam portocalie, din familia PDL-ului nostru.

Pe acelaşi palier comparativ, dna Reding este o Monica Macovei, când era ea în fruntea bucatelor, la Justiţie, iar dl Schulz, preşedintele Parlamentului European, un soi de Blaga, înainte să-l dea jos USL-ul. Deci, ca să fie clar: Europa – este condusă acum de un PDL continental. Cum vă închipuiţi că un Barroso-Boc, o Reding-Macovei sau un Schulz-Blaga ar fi putut accepta descăunarea alegătorului Băsescu? Însemna să-şi dea singuri un şut în fund pentru că puterea continentală depinde şi de voturile europarlamentarilor pedelişti români! Aşa că Ponta s-a dus acolo ca mielul la tăiere, fără nici o şansă să-i convingă pe interlocutori că ce se întâmplă în România e perfect constituţional, că neconstituţională a fost politica dusă în toţi aceşti ani de un Băsescu pe care nimeni nu l-a tras de urechi pentru derapaje şi abuzuri?

Faptul că deasupra lui Barroso şi Reding nu există o instanţă mediatoare face ca Puterea din România să fie neputincioasă, în comparaţie cu Opoziţia din România, aflată la putere la Bruxelles. Ce obiectivitate, ce măsură – când e vorba de interesele de grup ale popularilor? Iar atât timp cât acolo nu se va schimba nimic, România va continua să suporte tutela incorectă şi indicaţiile abuzive ale lui Barroso: altminteri – nu tu fonduri structurale, nu tu Schengen, nu tu înalţi funcţionari români în structurile comunitare.

Aţi înţeles acum despre ce este vorba? Nici n-ar fi fost prea greu, dacă n-am continua să fim orbiţi de mitul comunitar şi de mitologia oamenilor de mare valoare care guvernează continentul. Şi care nu sunt altceva decât nişte trepăduşi – de alt calibru – al căror unic interes este să-şi conserve privilegiile şi puterea. Ca la noi! 

Topic: 

Format: 

Rubrici: 

Punctul pe Y - acum 10 ani

Premierul rapune birocratia

Punctul pe Y / vineri 09 iulie 2010 Nr: 3076

Premierul rapune birocratia

A inceput marea restructurare! Adica aceea cu care trebuia sa inceapa totul, inca dinainte de terorizarea natiunii cu taierea pensiilor si cu alte masuri de strangere a curelei sociale. Premierul Boc s-a descaltat de cizmele de cauciuc, si-a sters noroiul de pe pantaloni si a intrat in sedinta de guvern din care n-a mai iesit decat pentru a anunta triumfator: s-au 'taiat' secretarii de stat! Adica cei care aveau lefuri mai mari decat ministrii. Din 57 (de fapt 50, ca 7 posturi n-apucasera sa fie capusate) au mai ramas 32! Cate doi de minister, exceptie facand Vladescu, Blaga si Baconschi, care vor beneficia in continuare de cate trei, ca sunt ministere grele! Cel mai afectat de taieri pare sa fie dl Videanu, care inainte de a pleca in concediul obisnuit pe Coasta de Azur, isi va lua ramas bun de la trei dintre cei cinci secretari de stat ai sai care ardeau de pomana gazul energiei nationale!

Cele mai dramatice taieri de personal apar pe la Ministerul Muncii, de unde sunt evacuati 2500 de amploaiati, si Ministerul Sanatatii, de unde se externeaza 2200 de 'pacienti' ai statului. Recordul mondial in materie de restructurare il detine pana acum Ministerul Sanatatii: nu mai putin de... 7 functionari vor fi dati afara pentru a face schema mai flexibila si mai adaptata controlului si indrumarii medicilor care nu au apucat inca sa plece prin strainatati...

Daca exista un mastodont al birocratiei, acela este cu siguranta Ministerul de Finante. Nici un alt minister nu este inzestrat cu atat de multi caratori de hartii si bagatori de seama ca ministrul domnului Vladescu. Dar de aici inca nu se aude vreun zvon...

A doua lovitura dura data birocratiei de catre premierul Boc este cea prin care din 2 subprefecti, unul va fi pus pe liber. Adica jumatate. 50%. Ca in total acestia sunt doar vreo 80, nu mai conteaza. Ei bine, din aceasta institutie parazitara, care nu face altceva decat, ca pe vremea comunistilor, sa dubleze apratul birocratic printr-o veriga fara rost, vor mai ramane doar prefectul si un subprefect. Primul ca sa primeasca telefoane de la Guvern, iar al doilea ca sa-i tina locul cand il cheama Boc la Bucuresti. In conditiile unei descentralizari reale institutia prefectului este una dintre cele mai inutile si mai parazitare, un fel de corolar al tuturor celorlalte institutii care nu reprezinta altceva decat adapostul de lux al favoritilor de partid, cei care trebuie rasplatiti pentru lipirea afiselor in campanie.

Dar, pe fondul inundatiilor, al crizei, al nemultumirilor si lipsurilor de tot felul, chestia asta da bine: premierul rapune birocratia! Cu sabiuta din dotare...

Sursa zp.ro: http://www.zp.ro/module-Pagesetter-printpub-tid-5-pid-3266.phtml