Publicat: 30 Septembrie, 2013 - 12:24

La cât sunt de inventivi “colegii” din Schengen, nu m-aş mira ca unul dintre motivele unei noi amânări devină situaţia câinilor vagabonzi şi tratamentul pe care autorităţile se pregătesc îl aplice celor neadoptaţi. Deocamdată, motivul principal rămâne acela al ţiganilor care au împânzit Europa beneficiind primii de un privilegiu care pe noi, ceilalţi, ne ţine pe acasă.

De la pretextele de genul “nesiguranţei” frontierelor (de parcă frontierele greceşti sau italiene ar fi mai sigure când e vorba de imigranţi ilegali) s-a trecut direct la ce-i doare pe francezi, şi nu numai pe ei. Toleranta soră francofonă nu mai suportă taberele pe care vioii noştri compatrioţi şi le organizează în preajma marilor oraşe, ca baze logistice pentru incursiunile la cerşit şi la furat. Acestea poluează peisajul nu doar vizual, ci şi ecologic pur şi simplu, prin resturile îngrămădite în jurul rulotelor şi corturilor, ale căror odorizante nu îi deranjează pe locatari. Acesta este şi motivul invocat de italieni şi chiar de englezi. Ce legătură poate fi între deschiderea frontierelor interne şi ţigani români mi-e greu să înţeleg, pentru că, vorba lui Ponta, ei sunt deja acolo unde autorităţile doresc să-i împiedice să ajungă. Cum ar putea România să-i lege de glie fără să sară în sus organizaţiile umanitare din aceleaşi ţări? Ce aşteaptă, de fapt, guvernul francez, să facem noi, din ceea ce nu vor să facă ei?

E greu de explicat, iar punerea de-a curmezişul nu va face altceva decât să alimenteze resentimentele româneşti faţă de nişte ţări care una spun şi alta fumează.

Adevărata problemă – şi a italienilor şi a englezilor, dari mai ales a francezilor – ţine de propria lor legislaţie în care nu se regăsesc instrumentele necesare descurajării metehnelor ţigăneşti. De ce nu au nemţii această problemă? Pentru că ei au găsit soluţiile necesare de a condiţiona orice fel de asistenţă de respectarea unor reguli clare. Francezii nu prevăd în codul lor penal sancţiuni pentru vagabondaj, cerşit, furt din buzunare (la care puradeii noştri sunt campioni) sau ocuparea abuziva de proprietăţi private sau publice. Soluţia lor, de a le da câte 300 de euro celor care se repatriază benevol, este de tot râsul şi nu face decât să stimuleze un “du-te” pe cont propriu şi un “vino” confortabil, cu Air France.

Europa în general trebuie să găsească soluţiile unei probleme care nu este doar a românilor (majoritatea ţiganilor din Balcani se dau drept români), pentru că România singură, chiar cu riscul de a nu mai intra vreodată în Schengen, nu le va găsi.

La vreo 300 de ani de la eliberarea ţiganilor, iată că Europa vrea să ne oblige să-i legăm din nou de glie.         

Format: 

Punctul pe Y - acum 10 ani

Dreptul de autor

Punctul pe Y / smbt 18 iulie 2009 Nr: 2813

Dreptul de autor

Vorbele de duh sunt apocrife. Ele intra pe nebagate de seama in folclor si nimeni nu cere drepturi de autor pentru ele.Iata cateva adevaruri imuabile ale vietii de fiecare zi:

Toate generalizarile sunt false! Inclusiv acestea... Poarta-te frumos cu copii tai: ei iti vor alege azilul! Imprumuta bani doar de la pesimisti. Ei se asteapta sa nu-i mai dai inapoi! Moartea este cea mai ereditara dintre trasaturile umane! Nu fi de neinlocuit! Daca nu poti fi inlocuit, nu vei fi niciodata promovat! Experianta este ceva ce obtii abia atunci cand nu mai ai nevoie de ea...Prietenii vin si pleaca! Dusmanii raman - si se acumuleaza! Daca ai impresia ca nimanui nu-i mai pasa de tine, incearca sa nu platesti cateva rate la banca! Puritanismul este teama unora ca cineva, undeva, ar putea sa fie fericit! Unii beau din fantana cunoasterii. Altii fac doar gargara! Cel mai scurt drum dintre doua localitati este mereu in lucru! Daca furi idei de la o persoana se numeste plagiat. Daca furi de la mai multe persoane, se umeste...cercetare stiintifica! Viteza luminii a fost calculata cu exactitate. Nimeni nu stie, insa, care este viteza intunericului! Dumnezeu sigur iubeste prostii, altfel nu ar fo creat atat de multi!

Traim intr-o societate in care pizza ajunge mai repede decat politia! Mai era nevoie de vreo dovada ca lumea s-a intors pe dos, atata timp cel mai bun rapper este alb, cel mai bun jucator de golf e negru si cel mai inalt baschetbalist este chinez? Banca este locul de unde poti imprumuta bani daca faci dovada ca nu ai nevoie de ei! Un barbat indragostit nu se poate considera realizat pana nu se insoara. Atunci este terminat! Femeile nu vor putea fi egale barbatilor atata timp cat nu vor reusi sa se simta sexy in ciuda cheliei si a burti!! Sexul e ca aerul: nu e important decat daca nu ai parte de el! Invata din greselile parintilor: foloseste prezervativul!

Si, pentru final: cum iti dai seama cand ramai fara cerneala invizibila?

Sursa zp.ro: http://www.zp.ro/module-Pagesetter-printpub-tid-5-pid-2685.phtml