Publicat: 19 Iulie, 2017 - 10:53

Așteptată cu nerăbdare, de unii, cu teamă de alții, decizia de câteva ori amînată a judecătorilor în de acum celebrul dosar ICA a generat deja ample și docte comentarii. Este principala „telegramă” a zilei.

STOP  Decizia instanței de eliberare condiționată a lui Dan Voiculescu - împotriva argumentelor procuraturii cum că acesta nu a dat dovadă că s-ar fi  „cumințit” -  pune punct uneia dintre cele mai flagrante operațiuni de  de răfuială politică prin intermediu unei „anumite părți” a justiției STOP  Mogulul din Băneasa  a primit - prin „executorul” Camelia Bogdan, pentru a fi definitiv scos din joc - cea mai mare pedeapsă dată: 10 ani! Pentru crimă cu premeditare ar fi luat mai puțin STOP  În șirul răfuielilor politice la vârf Voiculescu îi urmează lui Năstase. În ambele cazuri s-au folosit orice mijloace (inclusiv confecționarea de dosare multiple) pentru a-i înfunda, cu aportul decisiv al Curții Supreme „dirijată” de Livia Stanciu STOP  Cu siguranță că acest proces va face obiectul unor analize și revizuiri care vor pune în evidență mecanismele ilegale ale „anticorupției la ordin” STOP  Se pare că următorul „pacient” al sistemului încă în funcțiune (probabil până la finalizarea controlului de la DNA) va fi Dragnea, în jurul căruia se țese de zor plasa anchetelor STOP  La Harghita, în secuime, sasului Iohannis i s-a întins o cursă (după „rețeta” Klemm) cântându-i-se imnul lor și fiindu-i dăruit un drapel secuiesc personalizat cu datele președintelui. Acesta a ieșit cu abilitate din capcana festivă, dăruind și el un drapel românesc (nepersonalizat) și tăindu-le poftele autonomiste prin reiterarea ideii că autonomia pe criterii etnice  nu e de dorit. Pentru că ar inhiba dezvoltarea - și nu numai STOP  Nu a ezitat să evoce gafa pe care erau cât pe ce să o facă pesediștii la moțiune, îndemnându-i pe aceștie, părintește, „să meargă acasă, să judece un pic propriul program și când vor ști ce vor, să vină în fața nației” STOP  Cum așa ceva nu se prea poate, Dragnea și Tudose rămân în fața nației și încearcă să se descurce cu promisiunile ce nu pot fi onorate STOP  Deși nu ar avea ceva concret să-i reproșeze, Tudose l-a demis pe Bogdan Stan de la ANAF și l-a înlocuit cu o femeie (tot de la „marii contribuabili) de la care așteaptă minuni: „Ori este eroină, ori ne facem de râs amândoi!” STOP  Primăria Generală a dat în funcțiune  Centrul de Management al Traficului care stătea degeaba de vreo doi ani din cauza unui cablu de comunicații tăiat din greșeală de un Dorel STOP  Noul ministru al Culturii este de părere că demolarea Cathedral Plaza prezintă pericole mai mari decât rămânerea ei în picioare, care nu prezintă nici unul, cu toate temerile popilor STOP  Ministrul Pană de la Mediu aruncă în cârca guvernului Cioloș vina de a fi boicotat reglementările menite să tempereze jaful din păduri, prin neaplicarea sau prin amânarea lor STOP  Dosarul creditelor de la BRD, în care erau implicate Elena Udrea și Ioana Băsescu a fost clasat!

Topic: 

Format: 

Rubrici: 

Punctul pe Y - acum 10 ani

Sporul de nesimtire

Punctul pe Y / vineri 21 august 2009 Nr: 2840

Sporul de nesimtire

Este de-a dreptul uimitor cum reusesc sa castige magistratii procesele intentate guvernului si ministerului. Nu pentru ca sunt judecate de colegii lor, ci pentru ca au dreptate: un drept castigat este bun castigat. Chiar daca statul nu are de unde sa-l mai plateasca, ca e criza si agentii economici ori falimenteaza, ori abia-si trag zilele. Magistratii trebuie platiti, cat mai bine, ca sa nu fie supusi tentatiilor.

Principiul este atat de sfant incat magistratii de la Curtea Suprema refuza de vreo doua luni sa-si mai incaseze sutele de milioane fara sporul de stress si de solicitare neuropsihica, care e cam jumatate cat leafa pe o luna. Prefera sa sufere si sa fie supusi tentatiilor, dar nu accepta sa nu fie platiti cum scrie la carte.

Alte categorii nu au tot atat de mult succes. Si nici nu au sporuri din astea, de stress neuropsihic. Va dati seama ce presiune e pe un magistrat care trebuie sa-l judece si sa-l condamne pe amantul fiicei sale, procuror, care este un interlop notoriu! Ce lupta cumplita se da in sufletul acelui om, ale carui sfasieri interioare nu pot fi alinate decat cu amintitul spor!

S-au inventat multe sporuri in tara romaneasca, in anii de efervescenta ai salarizarii haotice a angajatilor publici - de la sporul de confidentialitate, acordat secretarelor, pana la cel de risc de intalnire cu extraterestrii, obtinut de angajatii autoritatii de aviatie civila. Dar nici unele nu egaleaza forta si greutatea sporurilor magistratilor, unde pana si pentru redactarea unei hotarari trebuie pus in miscare un resort de stimul financiar. Eu unul as contopi toate aceste sporuri intr-unul singur: sporul pe nesimtire! Pe indiferenta fata de ce este in jur. Pe lipsa de jena cu care magistratii joaca pe toate posturile: ei centraza, ei sar la cap si marcheaza si tot ei scot mingea din poarta! In felul asta s-a clarificat si o eventualitate de guvernare juridica: ce nevoie mai e de guvern, daca justitia poate rezolva toate problemele prin hotarari judecatoresti? Ce nevoie mai e de un parlament ales, daca niste judecatori inamovibili pot decide tot ceea ce este bine sau rau pentru societate, prin aceste sentinte fiind definitive?

Sursa zp.ro: http://www.zp.ro/module-Pagesetter-printpub-tid-5-pid-2715.phtml