Publicat: 29 Decembrie, 2015 - 13:47
Share

Nu știu cum a găsit-o (sau cine i-a recomandat-o) premierul Cioloș pe dna Palmer, cea pe care a numit-o ministru al Mediului în guvernul de tehnocrați. Cert este că prezența sa în structura aparatului executiv reprezintă o gravă problemă de siguranță națională: o persoană fără domiciliu în Romnia și, în plus, căsătorita cu un înalt ofițer al unei armate străine, detașat pe lânga NATO primește pe mână informațiile și deciziile capitale legate de resursele naturale ale țării. Pentru infinit mai puțin de atât, Codruț Sereș a înfundat pușcăria, alături de amicii săi, Benyatov și Stancev. Nu vreau să spun că dna Palmer este agent străin și că are intenții necurate în funcția pe care a primit-o fără ca instituțiile abilitate – SIE și SRI – să fi ridicat vreo minimă obiecție. Vreau doar să spun că atâta încredere cât i s-a acordat, cu ochii închiși, este vecină cu prostia sau, mai rău, cu trădarea.

Dincolo de faptul formal că s-a încălcat Constituția prin numirea in functie de înalt reprezentant al statului a unei persoane care nu are domicliul stabil în țară (deși pentru unii Bruxelles-ul începe să fie sinonim cu Bucureștiul) mai rezidă amănuntul deloc de neglijat că dna Palmer este asimilată condițiilor și exigențelor cărora li se supune mr. Palmer (Todd Palmer). Acesta întrunește toate datele unui personaj cu multiple subordonări, de la CIA până la NSA, prin misiunile pe care le-a primit și care l-au purtat pe mai multe continente. Împreună cu soția. E adevărat că Statele Unite și România sunt legate printr-un parteneriat și sunt aliate, însă există o sumă de nuanțe care îi despart și de cei mai buni prieteni la nivel înalt (vezi interceptările convorbirilor dnei Merkel făcute de NSA). Nu vreau nici să spun că ce se întâmplă în România ar trebui confirmat de surse confidențiale, pentru că noi am adoptat de mult principiul „cărții deschise„ – încă de pe vremea când Talpeș le livra americanilor lista agenților secreți români plasați de Ceaușescu în Vest.

Vreau să spun doar că, principial, o asemenea stare de lucruri este nu doar nefirească, dar și inadmisibilă.

In consecință, premierul Cioloș are datoria de a se autosesiza măcar pentru faptul că declarația de avere depusă de dna Palmer a fost un fals, atât timp cât nu a menționat nici absența domiciliului național și nici date despre averea (secretă)  a soțului, dacă nu pentru acela, esențial, că prezența sa în rândurile Executivului reprezintă o atingere gravă la adresa siguranței naționale, cea care este atât de dragă președintelui nostru. Iar tergiversarea măsurii nu va face decât să atingă de  prin nulitate toate deciziile și măsurile pe care le ia dna Palmer.  

Format: 

Rubrici: 

Punctul pe Y - acum 10 ani

Independenta Republicii iganeasca

Punctul pe Y / miercuri 11 august 2010 Nr: 3099

Independenta Republicii iganeasca

Sarkozy le-a pus gand rau tiganilor. Doar celor proveniti din Romania si Bulgaria. Ai lor nu mai sunt tigani, sunt „gens de voyage”. Exista 500 de astfel de tabere, pe care vigurosul presedinte francez vrea sa le desfiinteze una cate una si sa-i trimita pe locatari la origine. Adica de unde au venit.

Inceputul a fost facut pe undeva pe langa Lille, unde se aciuisera vreo 200 de compatrioti de-ai nostri, de etnie tiganeasca. Nu stiu de ce le-o spune romi, cand ei sunt tigani sadea. „O sa ne intoarcem” - au declarat acestia dupa ce si-au strans catrafusele. Si nu ma indoiesc ca or s-o faca ...

Mintea m-a dus, bezmetica, la un scenariu posibil. Un interlocutor (fictiv) imi marturiseste care este planul tiganilor:

„Prima data plecam fara sa facem taraboi. Dar ne intoarcem. La a doua incercare opunem rezistenta. igancile fac front comun si-i lovesc pe politisti cu puradeii. Noi, barbatii, ne baricadam in rulote, de unde bombardam cu oua ciordite de la supermarketul din apropiere. E faza de debut a rezistentei active. A treia oara cand ne repliem, incepem sa parjolim terenul din jur: furam rufele puse la uscat, orataniile de prin ograzi, bicicletele copiilor. Populatia se revolta si ataca. Alertam mass media, sa asiste in direct la masacrul care ni se aplica si la discriminarea care infloreste. Impotriva unui nou asalt al politiei imobilizam forte din alte tabere, care ni s-au alaturat. Ne baricadam din toate partile si rezistam. Solicitam ajutorul ONU si trimitem un reprezentant acolo care sa ne apere drepturile impotriva abuzurilor autoritatilor. Reclamam ca n-avem scoli, asistenta medicala, fast-food-uri si mall-uri. igani din toata Europa ne trimit ajutoare si instructori care sa ne ajute sa ne organizam. In preajma atacului decisiv al fortelor de ordine, lansam o declaratie la independenta, bazata pe autonomia de facto existenta pe teritoriul taberei. Solicitam recunoasterea celorlalte natiuni. O parte ne vor recunoaste, o parte nu. Cerem asistenta umanitara din partea Uniunii Europene si de indata ce Curtea de la Haga va decide ca declaratia noastra este legala, proclamam Republica iganeasca, dupa care alegem, urgent, un imparat si un rege ...

Gasiti ceva exagerat in acest scenariu? (Orice asemanare cu situatii reale este pur si simplu neintamplatoare).
Sursa zp.ro: http://www.zp.ro/module-Pagesetter-printpub-tid-5-pid-3289.phtml