Publicat: 31 Martie, 2012 - 13:58

Un prostănac de la controlul antitero al SRI-ului, de pe aeroportul Otopeni, intoxicat de lecturile din tabloide despre geamantanele chinezeşti conţinând fragmente umane, a crezut că l-a prins pe Dumnezeu de picior când a văzut pe ecranul scannerului o... labă aflată într-unul din bagajele de cală.

O labă de picior uman, a fost el în stare să parieze – deşi nu mai văzuse niciodată o astfel de radiografie – dând pe loc alarma. Din aproape în aproape s-a descoperit că proprietarul bagajului era un chinez – ceea ce a dus suspiciunile la paroxism. S-a dat pe dată alertă maximă pe toată filiera de comandă şi şefii victorioşi, au înştiinţat presa despre teribila descoperire datorată vigilenţei agenţilor. Ecranele televizoarelor au fost inundate de senzaţionalul breacking news şi naţia aştepta cu sufletul la gură dezvăluiri despre odioasa crimă. Cu „cremenalul” nu s-a putut comunica, pentru că nu ştia o boabă româneşte, aşa că s-a apelat la funcţionarii ambasadei Chinei. Între timp vestea s-a propagat exponenţial şi ar fi de mirare ca ea să nu fi figurat până şi pe agenda CSAT-ului.

Intervenţia chinezească, însă, a desumflat balonul. S-a aflat că piciorul de om era o banală labă de urs pe care chinezul – patron de restaurant specializat în delicatese, din Italia - o achiziţionase de la un magazin autohton de produse vânătoreşti!

Bun, se poate spune, oricine se poate înşela, mai ales dacă n-a studiat niciodată diferenţele dintre o labă de om şi una de urs. Dar niţică precauţie în declanşarea veritabilului scandal aferent n-ar fi stricat. După cum n-ar fi stricat nici măcar o desluşire a cazului încă de la bază, adică de la proprietar. Fără tămbălău, fără bătăi cu pumnii în piept şi fără derizoriul în care s-au plasat, în final, vigilenţii antiterorişti de la Otopeni.  

Format: 

Rubrici: 

Punctul pe Y - acum 10 ani

Renumararea steagurilor

Punctul pe Y / mari 15 decembrie 2009 Nr: 2932

Renumararea steagurilor

Daca ar mai fi trait Caragiale, cu siguranta ca ar fi facut corecturi serioase capodoperei sale 'O scrisoare pierduta'. In primul rand, n-ar mai fi numit-o asa: i-ar fi zis: 'E-mail-ul pierdut', sau 'Caseta' ori 'CD-ul pierdut'. Pentru ca, nu-i asa, cine mai scrie scrisori in zilele noastre? Care sa se rataceasca la posta si sa ajunga unde nu trebuie?

Cu e-mail-ul e altceva: doar daca ti se sparge parola se poate ajunge la el (cum a facut Cioaca cu calculatorul Elodiei!).

Si actiunea piesei s-ar fi modificat: astfel, castigatorul alegerilor n-ar mai fi fost dl Agamita Dandanache, ci contracandidatul sau, dl Nae Catavencu. Probabil ca s-ar fi facut si alte corecturi: ca sa se dea actiunii un aer de veridicitate mai mare, pe dl Catavencu ar fi putut sa-l cheme Traian, iar pe dl Dandanache - Mircea. Era loc si pentru o Coana Joitica (Coana Lenuta) desi in piesa actuala rolul sau ar fi fost mai redus, de data aceasta. Intriga ar fi fost condusa in sensul in care dl Traian Catavencu, sprijinit (indirect) de prefectul Crin Tipatescu, si cu ajutorul nemijlocit al moftologilor galagiosi din partid (roluri cat se poate de potrivite pentru niste ungureni, patapievicieni, avramesteni, boureni, prigonieni) infrange vointa 'centrului' aliat care-l vrea in functie pe dl Dandanache, cel care tocmai lansase la 'Rasboiu' o casetuta despre cum un candidat aplica o scatoalca unui sustinator, la un miting electoral. Drept urmare, Conu Ionel Trahanache se vede nevoit sa accepte infrangerea candidatului sau, si sa-l declare invingator pe Catavencu. Acum, Caragiale ar mai fi trebuit sa adauge o scena-cheie, in care vine rezultatul exit-poll-ului si, desi Mircica Dandanache isi invoca mama si sare intr-un picior de bucurie ca nu ramane fara coledzi, iar Traian Catavencu mustaceste pentru aplaudacii sai care nu pierdusera vremea, ci facusera o numaratoare paralela. 'Numararea steagurilor' capata si ea o semnificatie deosebita: cand Mircea Dandanache contesta rezultatul final si cere renumararea 'steagurilor' nule, intra in scena dom' Vasile Pristanda, seful de la Interne. Acesta, personaj integru, desi cu renumeratie mica de la Buget, numara corect steagurile anulate si reiese ca tot Traian Catavencu are mai multe. Piesa ar trebui sa se sfarseasca 'en fanfarre', cu proclamarea onorabilului Traian Catavencu - ultra progresist, liberschimbist si antimogulist - ca presedinte, in cadrul unei manifestatii conduse de chiar Mircica Dandanache, cu sula unei casete porcoase in coaste, pusa de moftologul - falit, Patapievici.

Singurul personaj care nu se mai potriveste in varianta aceasta a piesei e Cetateanul Turmentat. El stie cu cine sa voteze pentru viitorul luminos al tarii. I-o spun zi de zi ziarele si televiziunile, cu obiectivitatea garantata de CNA...

Sursa zp.ro: http://www.zp.ro/module-Pagesetter-printpub-tid-5-pid-3121.phtml