Publicat: 26 Martie, 2012 - 13:00

Boldea este perfect localizat – ne informează, triumfător, preşedintele, înainte să plece la Seul. Cu alte cuvinte – nici o grijă! Doar dacă nu fac congolezii boroboaţa să-l reţină şi după aia să trebuiască să ne dăm de ceasul morţii ca să-l aducem acasă...


Cu alte cuvinte, preşedintele lansează noua strategie a protecţiei externe a infractorilor români. Atenţia organelor cu competenţe se va îndrepta spre asigurarea liniştii şi protecţiei fugarilor cu ştaif, în aşa fel încât autorităţile străine să nu-i poată atinge nici cu o floare! Ca şi oamenii, statul învaţă din propriile greşeli: aţi văzut ce-a însemnat aducerea lui Popa tocmai din Indonezia? Ani lungi de tratative cu guvernul de acolo, înţelegeri secrete şi – başca – cheltuiala trimiterii unui avion particular care să-l aducă în ţară pe banii noştri! De Hayssam să nu mai vorbim, că nici până în ziua de azi, după ce şi-a ispăşit şi pedeapsa din Siria, nu se întrevede vreo şansă de a pune mâna pe el şi de a-l aduce în ţară pentru a fi judecat corect (pentru că, între noi fie vorba, la Înalta Curte a fost judecat în lipsă fără să fie citat, ceea ce va aduce nu peste multă vreme o veste surpriză de la CEDO, unde s-a făcut recurs pe acest motiv).

Cu Boldea s-a schimbat definitiv macazul. Nu-i mai hărţuim pe fugari prin intermediul Interpolului sau al poliţiilor naţionale. Cel mai sigur este să plantăm pe lângă el, cu discreţia cuvenită, nişte băieţi de-ai lui Ungureanu, de la SIE, care să-l ferească de necazuri. Să vegheze cum traversează strada, cum negociază cu prostituatele, ce cumpărături de obiecte interzise face pentru a nu intra pe mâna străinilor. În prezent chiar cred că în echipa de safari în care se află Boldea sunt şi băieţii noştri – evident, sub acoperire. Iar când se va termina sejurul, se vor urca cu toţii în avion şi vor veni acasă. Vor putea fi primiţi la Otopeni cum i-am primit pe jurnaliştii din Irak, iar autorităţile române se vor putea lăuda că au dus cu succes la capăt o misiune extrem de delicată.

Ce urmează după aceea e treaba lui Boldea şi a Justiţiei. Dacă va şti să se apere bine – adică aşa cum îi apără deobicei pe iubiţii săi interlopi din Galaţi – poate scăpa basma curată şi-şi poate realua locul în Parlament. Ba, încununat de laurii victoriei, ar putea fi pus de dl Toader pe lista viitoarelor colegii pedeliste.
Important rămâne faptul că infractorii noştri nu mai sunt lăsaţi la discreţia străinilor!   

Format: 

Rubrici: