Publicat: 26 Martie, 2012 - 13:00
Share

Boldea este perfect localizat – ne informează, triumfător, preşedintele, înainte să plece la Seul. Cu alte cuvinte – nici o grijă! Doar dacă nu fac congolezii boroboaţa să-l reţină şi după aia să trebuiască să ne dăm de ceasul morţii ca să-l aducem acasă...


Cu alte cuvinte, preşedintele lansează noua strategie a protecţiei externe a infractorilor români. Atenţia organelor cu competenţe se va îndrepta spre asigurarea liniştii şi protecţiei fugarilor cu ştaif, în aşa fel încât autorităţile străine să nu-i poată atinge nici cu o floare! Ca şi oamenii, statul învaţă din propriile greşeli: aţi văzut ce-a însemnat aducerea lui Popa tocmai din Indonezia? Ani lungi de tratative cu guvernul de acolo, înţelegeri secrete şi – başca – cheltuiala trimiterii unui avion particular care să-l aducă în ţară pe banii noştri! De Hayssam să nu mai vorbim, că nici până în ziua de azi, după ce şi-a ispăşit şi pedeapsa din Siria, nu se întrevede vreo şansă de a pune mâna pe el şi de a-l aduce în ţară pentru a fi judecat corect (pentru că, între noi fie vorba, la Înalta Curte a fost judecat în lipsă fără să fie citat, ceea ce va aduce nu peste multă vreme o veste surpriză de la CEDO, unde s-a făcut recurs pe acest motiv).

Cu Boldea s-a schimbat definitiv macazul. Nu-i mai hărţuim pe fugari prin intermediul Interpolului sau al poliţiilor naţionale. Cel mai sigur este să plantăm pe lângă el, cu discreţia cuvenită, nişte băieţi de-ai lui Ungureanu, de la SIE, care să-l ferească de necazuri. Să vegheze cum traversează strada, cum negociază cu prostituatele, ce cumpărături de obiecte interzise face pentru a nu intra pe mâna străinilor. În prezent chiar cred că în echipa de safari în care se află Boldea sunt şi băieţii noştri – evident, sub acoperire. Iar când se va termina sejurul, se vor urca cu toţii în avion şi vor veni acasă. Vor putea fi primiţi la Otopeni cum i-am primit pe jurnaliştii din Irak, iar autorităţile române se vor putea lăuda că au dus cu succes la capăt o misiune extrem de delicată.

Ce urmează după aceea e treaba lui Boldea şi a Justiţiei. Dacă va şti să se apere bine – adică aşa cum îi apără deobicei pe iubiţii săi interlopi din Galaţi – poate scăpa basma curată şi-şi poate realua locul în Parlament. Ba, încununat de laurii victoriei, ar putea fi pus de dl Toader pe lista viitoarelor colegii pedeliste.
Important rămâne faptul că infractorii noştri nu mai sunt lăsaţi la discreţia străinilor!   

Format: 

Rubrici: 

Punctul pe Y - acum 10 ani

O drama personala: presedintele de prima mana al unei tari second hand...

Punctul pe Y / vineri 06 august 2010 Nr: 3096

O drama personala: presedintele de "prima mana" al unei tari "second hand"...

„O tara care se imprumuta pentru a plati pensii si salarii este o tara de mana a doua. Trebuie sa luam bani pentru investitii, nu ca sa mancam” - a declarat, miercuri seara la TVR, presedintele Basescu, in cea de-a doua sa prezenta pe micul ecran de stat, dupa lungul autoexil spre ecrane marginale. Aceasta declaratie dezvaluie o drama personala: neconcordanta dintre propriile calitati si aspiratii si obiectul muncii. Au mai trait si alti lideri politici aceasta conditie sfasietoare. Unul dintre ei a fost cel care considera ca existenta lui - sfarsita tragic la zidul din Targoviste - reprezinta un fenomen care se produce odata la o mie de ani...

Sacait de intrebarile moderatorului care se inspira din mail-urile telespectatorilor venite pe adresa emisiunii, Basescu a adoptat o atitudine ofensiva. Pleaca medicii? N-au decat. Si asa sunt prea multi. Invatatorii si dascalii au salarii mici? Eu cand m-am angajat la Navrom aveam salariul mai mic decat femeia de serviciu. Astazi, dupa 30 de ani, am crescut de la 600 de lei la 6000. Peste 30 de ani va avea si dascalul o leafa mai mare. Bref: oamenii au greutati, dar n-avem ce face! Datorita celor care s-au jucat cu maririle de salarii sau a punctelor de pensie, vom continua in urmatorii ani sa ne imprumutam pentru a le plati. Pana cand? - intreaba moderatoarea. Presedintele ridica din umeri, semn ca habar n-are. Dar conchide cu amaraciune: „O tara care se imprumuta ...”

Din pacate pentru dansul si pentru cota sa de popularitate presedintele n-a prea avut raspunsuri valabile. Si chiar daca l-a urecheat pe Boc pentru afirmatia pripita ca la anul s-ar putea majora cu 10% salariile din care se taie acum 25% (insa doar daca se anuleaza al 13-lea salariu!), n-a fost dispus sa spuna transant daca guvernul asta este bun sau nu. Sa asteptam pana in septembrie, cand le-am dat termen! Daca nu-si fac temele cu restructurarea, vor zbura!

Ca un veritabil presedinte de mana intai al unei tari „second hand”, Traian Basescu nu-si asuma nimic: nici situatia dificila, intervenita in absenta oricarei strategii de combatere a efectelor crizei, nici incompetenta crasa a guvernului, nici slabiciunea evidenta si lipsa de autoritate a premierului, nici restructurarea administrativa care nu s-a facut. Ba, chiar, sare in apararea pagubosului brand al Elenei Udrea: gradina din Carpati, asta e, aici au crescut valorile Romaniei. Doar nu era sa-l punem pe Dracula? Cat despre costul „foii verzi”, a refuzat orice comentariu, semn ca isi cautioneaza favorita in orice situatie, si la bine si la rau.
N-ar fi fost Traian Basescu daca n-ar fi aruncat, miercuri seara, si cateva sageti la adresa jurnalistilor platiti de moguli sa denigreze tara, nu guvernul sau pe presedinte, si in directia unor miliardari nesimtiti, confundandu-l pe Niculae de la Brasov cu Nicolae de la Zimnicea. Ce sa-i faci, cand sunt prea multi, incepi sa-i incurci.

Una peste alta o prestatie tipica pentru acelasi presedinte de prima mana, confruntat cu o realitate de mana a doua ...
Sursa zp.ro: http://www.zp.ro/module-Pagesetter-printpub-tid-5-pid-3286.phtml