Publicat: 5 August, 2017 - 14:05

Dacă n-ar fi canicula și șirul continuu de accidente rutiere, televiziunile noastre ar fi pândite de faliment. Pare că nimic altceva decât că bieții oameni se coc în apartamente și statul nu face nimic să mai scadă temperaturile nu se întâmplă în spațiul carpato-pontic-dunărean. Unele telegrame neutre se mai pot totuși desprinde din fluxul informațional.

Nefiind de găsit la domiciliul românesc, Gabriel Popoviciu a fost dat în urmărire intenațională STOP  A fost anunțată vizita pe care președintele francez Emmanuel Macron o va face în România în 23 august. Simplă coincidență? STOP  Ministrul de Interne solicită ca ucigașii de polițiști să fie condamnați pe viață STOP  Între timp s-a aflat cine este avocatul lui Gabriel Popoviciu: nimeni altul decât un fost director al FBI - Louis Freech. Asta ar trebui să le spună multe „partenerilor” de la Parchetul General STOP  28 de suporteri ai Craiovei au ratat prezența în stadion la returul cu AC Milan, pentru că poliția italiană i-a reținut pentru acte de huliganism.Ce merge la Craiova nu merge și la Milano STOP  Guvernul coaliției din care face parte ALDE a stabilit modalitatea prin care abuziva „taxă de primă înmatriculare” inventată de Tăriceanu, în contradicție cu standardele europene, va fi returnată celor care au achitat-o de nevoie. Va dura câțiva ani STOP  Polițiștii „simpli” vor primi salarii majorate cu până la 15%. Nu și șefii din MI care au dat fuga să-și depună dosarele ca să mai prindă pensiile speciale STOP  Sătul de politica românească pe care a „infectat-o” cu stilul său până la a o face irespirabilă, Traian Băsescu a hotărât să candideze la parlamentarele din Basarabia. Mai întâi trebuie însă să-și redobândească cetățenia pe care i-a retras-o Dodon, de frică că acesta să nu se joace de-a Cuza Vodă STOP  Guvernul a decis: pensiile de serviciu (adică cele „speciale”) nu vor mai putea depăși nivelul ultimului salariu STOP  Împotriva tuturor detractorilor, premierul Tudose flutură cu mîndrie social-democrată două cifre: 5,7% creștere economică - cea mai mare din Europa și 4,85 milioane angajați - cei mai mulți din ultimii 20 de ani STOP  Ministrul Bodog își umflă pieptul și bicepșii anunțând că rata de vaccinare a crescut de patru ori: de la zero la patru? STOP  Asociația Elevilor din Constanța protestează în gura mare împotriva abuzului pe care intenționează să-l facă ministerul interzicând navigarea pe Google în timpul orelor și „sechestrând telefoanele mobile până la recreație. Ce fel de școală mai e și asta? STOP  230.000 de români beneficiază de venitul minim garantat. Cam tot atâția câți beneficiarii de pensii „speciale”! STOP  Indemnizația pentru creșterea copilului a fost plafonată la 8.500 lei. Sunt afectați câțiva părinți cu salarii de peste 100.000 lei. Iar guvernul scapă de coșmarul pe care-l avea la gândul că Simona Halep avea de gând să facă un copil...STOP  „Școlile doctorale” de la „fabricile de diplome”a primit de la Guvern o păsuire de doi ani în care pot să-și continue nestingherite producția

Topic: 

Format: 

Rubrici: 

Punctul pe Y - acum 10 ani

Traian si Lupul: file de poveste

Punctul pe Y / miercuri 15 octombrie 2008 Nr: 2337

Traian si Lupul: file de poveste

Stiti povestea cu Petrica si Lupul. Sau Traian si Lupul, daca vreti. Ei bine, Traian asta era un tip cam glumet. Mergea cu oile la pascut, si, de plictiseala, i se nazarea sa se suie intr-un copac si de acolo se punea pe racnit: Sariti, bai, lupu’! Satenii sareau, ca vezi bine nu le era totuna daca mananca ei branza sau lupul carne, dar cand ajungeau la locul faptei dadeau de Traian care se tinea cu mainile de burta de ras. O data, de doua ori, de trei ori i-a pacalit Traienica pe cei din sat pana cand acestia, lehamisiti, au hotarat sa nu-l mai bage in seama. Asta tocmai cand lupul si-a facut aparitia si a inceput sa infulece mioarele una dupa alta, sub ochii ingroziti ai lui Traienica, cel care din copac racnea de mama focului: Sariti, bai, lupul! In sat lumea-si dadea coate zicand: al dracului Traienica, nu se lasa de sotii...

Evident ca paralela pe care doresc sa o fac sufera cateva adnotari. In cazul pe care vreau sa-l evoc, un alt Traian, mai mare in grad, care se infratise cu Lupul ca sa treaca puntea alegerilor oferindu-i acestuia functia de cioban, si-a dat seama ca acesta pofteste la carne de mioara comuna, desi poza in vegetarian. Si cum nu s-au prea inteles ei in niste chestiuni, a inceput sa-i faca atmosfera, dand zvon in sat ba ca Lupu-i trimite niste biletele roz in care-i propune sa-l lase in pace pe Vanator si sa nu-l mai hartuiasca cu Justitia, ba ca l-a vazut chiar el in mijlocul unui grup de interese planuind sa casapeasca turma, ba ca voia sa-i bage la pensie pe dulaii ciobanesti si sa-i inlocuiasca cu niste fini de-ai Lupului. De fiecare data satul mediatic sarea si constata ca Lupul nu era chiar asa de negru si ca turma pastea linistita vegheata de magarul civic. Si se intorceau oamenii zicand: mare hatru mai e Traian asta! Are el ceva cu Domnul Lup, i-o fi facut ceva de nu-l mai are la ficati, dar asta e serios si cu grija de turma, chiar daca sporea aceasta prin niste artificii contabile pe care le facea managerul de turma.

Azi asa, maine asa, pana cand Lupul si-a aratat din plin naravul si a inceput sa dea iama in turma pe motiv ca aproape patru ani a pazit-o cu constiinciozitate.

Traian o tine tot pe a lui: ca Lupul face pomeni electorale din branza si casul pe care le scoate plus la inventar, ca si-a angajat toate neamurile si toti finii pe lefuri bune sa roada un os cat mai carnos, ca da afara cainii din alte partide, ca da tunuri spectaculoase pe final de mandat si altele. Toate adevarate, reale de data asta. Numai ca lumea s-a plictisit sa-l tot auda, de-acolo din copacul lui de la Cotroceni. Si nici nu crede prea tare, pentru ca Lupul a parut atata vreme nedreptatit, incat acum le e si jena sa-i mai zica ceva. Lupul profita si-si face mendrele pentru inca un mandat de cioban, numai ca turma se tot imputineaza si la pasune ies o droaie de magari, de caini si de ciobani adjuncti cu lefuri de „plini” si doar vreo doua-trei oi ratacite printre ei.

Altminteri, povestea e plina de talcuri pe care cine vrea, le descifreaza, cine nu, se duce si-l voteaza. Pe Lup, bineinteles!

Sursa zp.ro: http://www.zp.ro/module-Pagesetter-printpub-tid-5-pid-2481.phtml