Publicat: 21 August, 2017 - 11:00

Nu cred că în cabinetul domnului acesta serios și posac se mai află vreun alt personaj de calibrul penibilității ministrului Transporturilor, cel cu nume de explorator sau, mai degrabă, de pasăre care-și perpetuează soiul prin cuiburi străine. Dacă în clasa profesorului Tudose există un premiant, în persoana suporterului oii naționale, cu siguranță că locul de codaș aparține băiatului acesta dolofan care a ajuns în fruntea instituției pe bază de algoritm județean: Bădălău fiind un fel de adjunct al lui Dragnea și-a tras după el toată gașca de la Giurgiu, punând-o în funcții pe bază doar de solidaritate de clan.
Ce ne înfățișează un zbor pe deasupra cuibului de Cuc de la TAROM ? O îngrămădeală de personaje  fără nici o legătură cu transporturile aeriene parazitând Consiliul de Administrație, cu unica îndatorire de a încasa indemnizația de 6000 lei lunar. Pentru că altceva nu știu să facă, locurile din care vin având cu TAROM-ul aceeași legătura pe care o are scula cizmarului cu instituția prefectului. O colecție de giurgiuveni de la care Tudose așteaptă, naiv, reducerea pierderilor - cum dealtfel promisese cu vreo patru luni în urmă, e drept, altui premier, același ministru. Când colo, pierderile continuă să se acumuleze în ritm susținut. Cum se întâmplă dealtfel de zece ani încoace, de când operatorul aerian este pe post de asistat social. Dacă a crezut gogomănia lui Cuc ( pe acesta nedurându-l gura să ia angajamente), Tudose dă dovadă de o inacceptabilă credulitate. Boala TAROM-ului e grea și vindecarea nu poate veni de la un amator, chiar dacă acesta ar avea bune intenții. Cu cei pe care i-a numit el în Consiliul de Administrație se poate aștepta doar la o lungă agonie. Ultimii profesioniști care au încercat să facă ceva din pozițiile pe care le ocupau în CA au fost Demetriade și Pascariu, dar aceștia au fost dați afară de Ramona Mănescu, la intervenția ambasadorului olandez pe al cărui umăr plângea, la un pahar de whisky, „profesionistul” Hinzmann, cel angajat prin concurs să păgubească profesionist compania. TAROM e pe ducă. Zboară cu motoarele gripate și cu rezervoarele goale și nu se poate spera decât, cel mult, la o aterizare forțată într-un loc în care să nu facă prea multe victime la sol. Sau nici măcar la atâta, dacă actualii responsabili reușesc să facă tâmpenia de a redeschide rutele lung-curier în State și China, cum au anunțat cu inconștient elan, cu prețul altor îndatorări majore pe termen lung. Pentru ca TAROM să nu mai producă pierderi există o singură soluție: dizolvarea actualei companii, cu toate rețelele ei de cumetrii sindicale și de vânzări către concurență și construcția uneia noi, pe baze sănătoase, concurențiale.
 Ce vreau să adaug este  că „rețeta” de la TAROM , cu consilii de administrație ineficiente și costisitoare, compuse din pile și relații este valabilă pentru toate companiile care aparțin statului. Iar pe aici se scurg sume enorme care ar putea fi folosite  în scopuri mai sănătoase. Dacă tot nu sunt funcționale, CA-urile să rămână niște structuri onorifice plătite cu venitul minim. Mă îndoiesc că Tudose nu ar ști chestiunile acestea, a numit și el destui membri de consilii și știe cum se face chestia asta. Tocmai de aceea el ar putea fi cel care rupe ața.
P.S. Înlocuindu-l rapid și pe Cuc până nu apucă să mai păgubească țara și cu autostrăzile și căile farate...

(Citiți în continuare Punctul pe Y de acum 10 ani - Pasajele peste nimic)

Topic: 

Format: 

Rubrici: 

Punctul pe Y - acum 10 ani

Ce semeni si ce culegi…

Punctul pe Y / joi 25 septembrie 2008 Nr: 2321

Ce semeni si ce culegi…

Presedintele Traian Basescu si-a prezentat cel de-al patrulea mesaj catre natiune in fata camerelor reunite ale Parlamentului. Reunite, e un fel de a spune. In timp ce presedintele Senatului se afla prin Mexic, iar cel al Camerei refuza ostentativ sa participe la manifestarile in care evolueaza presedintele, reuniunea a fost prezidata de „vici”. In sala au fost prezenti mai putin de jumatate din numarul total de parlamentari, iar dintre acestia majoritatea au reprezentat-o deputatii si senatorii PD-L. Cu alte cuvinte, presedintele s-a adresat, in primul rand, propriului sau partid si celor cativa „invitati speciali”. Evident ca, in aceste conditii, mult mai inspirat ar fi fost daca s-ar fi adresat natiunii, ca de obicei, de pe treptele de la Cotroceni.

Absenteismul masiv al alesilor, la o manifestare la care s-a autoinvitat primul dintre alesi, apare din primul moment ca un gest nepolitete. Nu fata de omul Basescu, ci fata de institutia pe care acesta o reprezinta. Din al doilea, ea se inscrie ca un protest fata de atitudinea exprimata constant de presedintele Basescu fata de cei „322”. Intamplator sau nu, acestia au fost, in mare, cei care n-au onorat evenimentul, in mod justificat, dat fiind faptul ca presedintele nici nu si-a retras acuzatiile si nici nu si-a cerut scuze. Prezenta sa in fata unor persoane pentru care nu manifesta nici un fel de respect nu are nici o logica, cu atat mai mult cu cat n-ar fi servit decat ca prilej pentru lansarea de noi acuzatii. Nu este normal ceea ce se intampla, dar Traian Basescu trebuie sa realizeze, macar acum, la final, ca nu poti sa culegi decat ceea ce semeni.

In alta ordine de idei, discursul sau de ieri ar fi meritat o alta primire. Lucru remarcat, de altfel, in functie de propriile viziuni, de cativa dintre reprezentantii opozitiei. Mircea Geoana a intrezarit o posibilitate de a fi numit premier, in ciuda declaratiilor anterioare, iar PRM-ul si-a vazut confirmate, de la nivelul Cotrocenilor, propriile optiuni electorale.

Altminteri, am sentimentul ca puterile din stat au ajuns la apogeul dezbinarii, lucrand tot mai putin si mai dezlanat pentru binele, proclamat doar, al natiei care i-a ales.

Sursa zp.ro: http://www.zp.ro/module-Pagesetter-printpub-tid-5-pid-2465.phtml