Punctul pe Y

Vineri, 27 Noiembrie, 2020 - 20:19

Nu am fost - ca Nicușor - un iubitor al matematicii în școală.  De aceea nici nu am ajuns activist civic specializat pe recuperări și demolări ca el și nici primar. Mi-a plăcut limba română din care a derivat jurnalistica. Totuși, cu aritmetica m-am avut întotdeauna bine și nu am resimțit niciodată nevoia de a apela la calculator când a fost vorba de adunări și scăderi, dar și de înmulțiri sau chiar împărțiri.

Joi, 26 Noiembrie, 2020 - 15:02

A răbdat Iohannis cât a răbdat și la conferință de presă de miercuri a răbufnit: „Nu știu de unde ați scos-o pe asta cu echidistanța politică?” După care a dat de înțeles că el cunoaște DESTUL de bine Constituția, unde scrie doar că președintele nu poate fi membru al unui partid. Ieșind apoi din încurcătură cu argumentul forte: „Eu cred că președintele face bine să își spună opinia!”. Care, desigur, poate fi inclusiv, sau mai ales, politică. Iar președintele tuturor românilor o face cu prisosință.

Vineri, 20 Noiembrie, 2020 - 11:09

Domn Nelu Tătaru zice că suntem într-o fază de stabilizare a numărului de infectări, la 9 - 10.000 zilnic. Eforturile de atingere a acestui obiectiv se văd. De vreo câteva zile comunicatele GCS întârzie, semn că mai sunt socoteli de făcut înainte de a fi date publicității. Ceea ce înseamnă că numărul de infectați poate fi ținut sub control din calculator și că se iau în considerare doar cazurile care nu pot fi excluse din alte motive. Singurul lucru mai greu de ținut sub control este numărul deceselor.

Duminică, 15 Noiembrie, 2020 - 12:54

Nu au trecut decât 5 ani de la tragedia de la „Colectiv” în care și-au pierdut viața peste 70 de oameni, mai multe zeci rămânând marcați pe viață de efectele incendiului și iată că ne aflăm în fața unei noi ediții, revăzute și adăugite a catastrofei.

Miercuri, 11 Noiembrie, 2020 - 15:25

Practic, fiecare zi înseamnă înregistrarea unui nou record de îmbolnăviri. Am ajuns deja la cifra de 10.000. Lucrurile merg după o logică a proceselor infecțioase, într-o progresie geometrică, dat fiind că se presupune că un bolnav Covid molipsește cel puțin alți patru până să își dea seama că este infectat. Prin această schemă probabil că nu va mai trece mult până când cele mai negre prevestiri ale specialiștilor se vor confirma.

Duminică, 8 Noiembrie, 2020 - 12:57

Nu știu care sunt creierele care inspiră măsurile ce ar trebui luate pentru a se limita extinderea infectărilor, dar cu siguranță că cei care le promulgă fac adesea figură de idioți sadea.

Vineri, 6 Noiembrie, 2020 - 07:37

Nu aș schimba nici un cuvânt din ceea ce am scris cu zece ani în urmă la trecerea în neființă a POETULUI. Poate ultimul dintre cei care au trudit la construcția edificiului marii poezii românești...

Rugă pentru Păunescu

Joi, 29 Octombrie, 2020 - 11:23

Omenirea începe să-și piardă răbdarea în fața politicilor absurde și abuzive de „ocrotire” a sănătății publice, adoptate de guverne cu tentații totalitare. Statul își asumă pentru prima dată în istorie rolul de sanitar total, printr-o atitudine de forță care excede limitele normalității, rol care îi conferă drepturi depline asupra evaluării sănătății persoanelor, putând lua orice  decizii, cu sau fără voia lor.

Vineri, 23 Octombrie, 2020 - 12:31

 Probabil că nu sunt puțini cei care se miră că președintelui nu îi atrage nimeni din jurul său atenția că placa cu PSD, reluată obsesiv în fiecare discurs al său, poate fi neproductivă, subliniind o anumită lipsă de idei prin repetarea obsesivă  a unor slogane de care aproape nimeni pare nu mai țină seamă, mai ales după trecerea unui an de la ieșirea din scena executivă a „puterii” roșii. Recursul la adversarii social-democrați în orice conjunctură și pe orice temă a ajuns chiar subiect de bășcălie prin talk show-uri unde se fac pariuri despre de câte ori va pronunța președintele substanti

Luni, 19 Octombrie, 2020 - 11:05

Oricât se fac Iohannis și Orban că nu observă, un lucru este mai mult decât evident: acest val de infectări (monitorizate) de peste 4.000 pe zi, este consecința directă a alegerilor locale. La fel cum valul precedent, de peste 3.000, s-a datorat începerii școlilor. Nu restaurantelor și cinematografelor. Și nici muzeelor, sau librăriilor (pe undeva prin țară autoritățile locale le-au închis și pe acestea). Desigur că orice om de bun simț își pune întrebarea: ce facem? Ne întoarcem la lockdown? Același bun simț ne poate face să înțelegem că așa ceva este practic imposibil.