Publicat: 2 Iunie, 2014 - 16:55
Premieră în industria sistemelor de încălzire
Vido un ventiloconvector cu dubla functie incalzeste si racoreste

PURMO lansează în România primul ventiloconvector în carcasă metalică de radiator care asigură confort optim indiferent de anotimp. VIDO este un ventiloconvector cu dublă funcţie: încălzeşte rapid orice interior în zilele de iarnă şi îl răcoreşte în vreme de caniculă.

Indiferent de sezon, ventiloconvectorul VIDO face ca temperatura de acasă sau de la birou să răspundă întotdeauna nevoilor individuale. La prima vedere, VIDO pare un  radiator obişnuit care asigură căldură în timpul iernii. Cu toate acestea, în timp ce radiatoarele clasice nu au nicio utilitate în timpul verii, VIDO are şi o funcţie de răcire, contribuind la scăderea temperaturii şi îmbunătăţirea nivelul de confort în zilele fierbinţi.

„VIDO este soluţia ideală pentru confort tot timpul anului. Practic, odată instalat ventiloconvectorul VIDO într-o încăpere, nu mai este nevoie şi de un aparat de aer condiţionat, spre exemplu. Pentru că VIDO are două funcţii: încălzire şi răcire. Şi rezolvă astfel problema confortului interior indeferent de vremea de afară”, explică dna Tunde SANDOR, Director General al RETTIG SRL şi Director de Marketing şi Vânzări PURMO în România.

VIDO include un schimbător de căldură de mare eficienţă. În lunile de iarnă, agentul termic trece prin schimbătorul de căldură şi astfel VIDO asigură căldură. În timpul verii, datorită ventilatorului integrat, acelaşi emiţător răcoreşte încăperea. Atunci când agentul termic răcit, din pompa de căldură reversibilă sau dintr-un răcitor de apă, trece prin VIDO, aerul răcoros este distribuit în încăpere prin ventilatorul integrat cu diferite opţiuni de viteză. Astfel, temperatura interioară este redusă oferind confort în zilele caniculare de vară.

În plus, VIDO poate fi programat să ţină seama de nevoile individuale de încălzire sau răcire pentru fiecare încăpere. Dacă unul dintre membrii familiei are alte preferinţe de confort, radiatorul din camera respectivei persoane poate fi setat la o temperatură mai ridicată sau mai scăzută. La fel, în dormitoare, emiţătoarele pot fi programate să încălzească sau să răcească doar seara, când utilizatorii se duc la culcare. Sau, în încăperile de living, să acţioneze doar ziua, când oamenii folosesc aceste spaţii. Aceste preferinţe pot fi foarte uşor setate datorită panoului de control inteligent extrem de accesibil oricărui utilizator.

PURMO este marcă a companiei Rettig ICC, care produce circa 7 milioane de radiatoare pe an, fiind astfel cel mai mare producător de sisteme de încălzire din lume. Rettig ICC are 15 fabrici în Europa şi exportă produse în 50 de ţări din întreaga lume. Poziţia puternică şi stabilă pe piaţă a Rettig ICC este rezultatul investiţiilor continue ale companiei în calitate şi inovaţie. PURMO oferă diferite produse şi sisteme de încălzire, inclusiv radiatoare decorative, radiatoare pentru baie sau sisteme de încălzire prin pardoseală.

Rettig SRL, Consultanţă comercială şi tehnică PURMO în România

www.purmo.ro