25 septembrie 2022

Purtătorul de cuvânt al Pentagonului, Patrick Ryder, consideră că mobilizarea anunțată nu va rezolva problemele armatei ruse

Brigadier General Patrick Ryder GO Bio (Air Force Photo by Andy Morataya)

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Mobilizarea anunțată în Rusia poate rezolva problema cu lipsa de personal în armata rusă. Cu toate acestea, nu este încă clar dacă acest lucru va rezolva problemele de „comandă și control, logistică, sprijin și moral” ale forțelor ruse. Acest lucru a fost declarat de purtătorul de cuvânt al Pentagonului, Patrick Ryder , în timpul briefing-ului saptamanal.

Potrivit acestuia, dacă Rusia nu poate comanda, menține și înarma aproape 100.000 de militari care luptă în Ucraina, adăugarea a încă 300.000 de militari nu va îmbunătăți situația.

„Armata rusă se confruntă cu unele probleme serioase pe teren, iar comunitatea internațională va sprijini Ucraina”, a subliniat Ryder.

El a remarcat, de asemenea, că anunțul mobilizării și planificării unor referendumuri fictive în regiunile capturate ale Ucrainei „nu schimbă faptele operaționale de pe teren, care sunt că ucrainenii vor continua să lupte pentru țara lor”.

Pe 21 septembrie, președintele rus, Vladimir Putin, a anunțat mobilizarea parțială a rușilor. Se presupune că doar cetățenii care se află în rezervă vor fi supuși chemării.

În Rusia au început protestele împotriva mobilizării, nemulțumiții au fost reținuți. La Moscova și Voronej, deținuților au început să li se elibereze somații la comisariatele militare.

Kremlinul va putea, probabil , să mobilizeze numărul necesar de recruți. În același timp, moralul unor astfel de soldați va fi catastrofal de jos. Acest lucru a fost raportat de Institutul American pentru Studiul Războiului (ISW).

A contribuit Ciprian Pop

Sursa foto CNN