30 iunie 2022

Purtătorul de cuvânt al Președinției ruse, Peskov a spus de ce trupele rusești stationeaza la granița cu Ucraina

NATO
Distribuie pe rețelele tale sociale:
Purtătorul de cuvânt al Președinției ruse, Peskov a spus de ce trupele rusești stationeaza la granița cu Ucraina
„NATO a fost creată nu pentru apărare, ci pentru confruntare, Rusia, observând invadarea treptată a Ucrainei de către bloc, consideră că este necesar, pentru propria sa securitate, să aibă trupe la granița cu această țară”, a declarat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Președintelui Rusiei.
„În înțelegerea noastră, NATO este o organizație care a fost creată pentru confruntare, nu pentru apărare. Și NATO nu este un porumbel al păcii, stabilității și prosperității. Și această armă de confruntare s-a apropiat din ce în ce mai mult de granițele noastre în fiecare zi”, a spus Peskov într-un interviu cu CNN, citat si de Ria Novosti.

În perioada 9-10 ianuarie, Rusia și Statele Unite au avut la Geneva consultări cu privire la propunerile Moscovei privind garanțiile de securitate, după care a avut loc o reuniune a Consiliului Rusia-NATO la Bruxelles , pe 12 ianuarie, De asemenea, o reuniune a OSCE a avut loc la Viena pe 13 ianuarie.

La discuțiile de securitate, Moscova a insistat asupra ne-extinderii Alianței Nord-Atlantice spre est, asupra refuzului de a invita țările fostei URSS în bloc și, de asemenea, asupra ne-desfășurării de rachete americane cu rază medie și scurtă de actiune în statele învecinate cu Federaţia Rusă.

Reprezentantul Kremlinului, comentând cu privire la acumularea de echipamente militare de către țările occidentale în Ucraina , a subliniat că Rusia „nu mai poate tolera” această stare de lucruri în apropierea granițelor sale.  „Asistăm la o invazie treptată a Ucrainei de către NATO cu infrastructura sa, instructorii săi, stocurile de arme defensive și ofensive, pregătirea armatei ucrainene și altele asemenea”, a spus Peskov.

Potrivit acestuia, astfel de acțiuni ale alianței subminează securitatea pe întreg continent, creând o amenințare la adresa stabilității.
„Trupele ruse se află pe teritoriul Federației Ruse în apropierea graniței cu Ucraina și considerăm că este necesar să le lăsăm acolo în fața unei situații foarte tensionate, a unei atmosfere neprietenoase create de diferite exerciții NATO, a unor avioane de lupta ale NATO și avioane spion, avansarea infrastructurii NATO până la granițe”, a explicat demnitarul.
El a avertizat, de asemenea, că Moscova va fi forțată să ia contramăsuri dacă oponenții occidentali nu se împacă cu garanțiile de securitate și NATO va continua să se extindă.

foto: VOX.com
Ciprian Pop