Publicat: 30 August, 2014 - 11:28
Share

Rusia nu va fi atrasă în conflicte la scară mare, dar partenerii săi trebuie să înţeleagă că este mai bine să nu se confrunte cu Rusia, "una dintre cele mai mari puteri nucleare", a declarat vineri preşedintele rus Vladimir Putin, conform Itar-Tass.

"Vreau să spun imediat că Rusia este departe de a fi implicată în vreun conflict la scară mare. Nu vrem şi nu intenţionăm acest lucru. (...) Vreau să vă reamintesc că Rusia este una dintre cele mai mari puteri nucleare. Aceasta este o realitate, nu sunt doar vorbe. (...) "Ne consolidăm forţa de disuasiune şi forţele armate. Ele devin tot mai compacte şi mai eficiente în acelaşi timp. Ele devin mai moderne prin furnizare de armament de ultimă generaţie. Continuăm să construim acest potenţial şi vom face astfel şi pe viitor. (...) Trebuie să fim mereu pregătiţi să respingem orice agresiune împotriva Rusiei şi partenerii noştri ar trebui să fie conştienţi mereu indiferent în ce condiţie se află guvernele lor sau ce concepte de politică externă urmăresc, că este mai bine să nu se confrunte cu Rusia în cazul unui posibil conflict armat", a declarat Putin la un forum al tinerilor organizat în centrul Rusiei.

Putin spune că autorităţile de la Kiev continuă să spună că negocierile sunt necesare dar în acelaşi timp continuă lupta.

"Acest lucru nu se întâmplă şi este important să realizeze acest lucru şi să oblige autorităţile ucrainene să înceapă negocierile nu numai pe probleme tehnice, care cu siguranţă sunt foarte importante, ci şi pe probleme de fond", a susține Putin.