Publicat: 29 Ianuarie, 2014 - 12:53
Share

Moscova este dispusă să acorde sprijin nu guvernului Ucrainei, ci poporului acestei ţări, a precizat preşedintele Putin, referindu-se la împrumutul pe care ţara sa îl va acorda statului vecin şi la reducerea preţului gazelor.

 

Indiferent care ar fi guvernul de la Kiev, Rusia nu va anula acordurile semnate anterior, a precizat liderul rus în cadrul unei conferinţe de presă, la Bruxelles.

"În ceea ce priveşte întrebarea dacă vom reanaliza acordurile cu privire la împrumuturi şi sectorul energetic în cazul în care opoziţia va prelua puterea... răspunsul este nu, nu vom face acest lucru", a afirmat Putin.

Împrumutul şi reducerea etapizată a preţului gazelor au fost decise în scopul "sprijinirii poporului Ucrainei, nu a guvernului", a precizat liderul de la Kremlin, adăugând că "oamenii de rând au de suferit mereu".

Preşedintele rus a reiterat poziţia Moscovei cu privire la situaţia din Ucraina, afirmând că actuala criză politică din această ţară ar trebui rezolvată fără intervenţii din afara ţării.

Putin consideră amestecul în problemele interne ale Ucrainei este inacceptabil.