Publicat: 25 Martie, 2020 - 19:30
Share
În Săptămâna Patimilor, sprijin financiar pentru persoanele afectate și impozite pentru bogați

Rusii vor primi o săptămână de concediu plătit și un spor la beneficii pentru cei mai nevoiași, în timp ce cei mai bogați vor trebui să plătească mai multe impozite pe venit, a declarat președintele rus în timp ce și-a prezentat planul de a face față coronavirusului.

Vorbind într-o adresă televizată miercuri, președintele Vladimir Putin a anunțat o serie de măsuri menite să sprijine poporul rus și economia națională pe fondul amenințării tot mai grave de coronavirus din țară. El a spus că nu există nici o modalitate fezabilă de a menține virusul afară, dar că un efort eficient și coordonat pentru a preveni și a atenua daunele va ajuta la protejarea oamenilor de cele mai grave rezultate.

Sărbători de săptămână

Una dintre deciziile imediate luate de guvern a fost să declare săptămâna viitoare o lungă sărbătoare națională în Rusia. Salariile pentru zilele libere vor fi încă plătite, a spus Putin. Se preconizează că aceasta va ajuta la încetinirea răspândirii coronavirusului.

Președintele a avertizat împotriva subestimării amenințării reprezentate de virus și a spus că toată lumea ar trebui să acționeze responsabil.

Vă rog, nu credeți că așa fac oamenii adesea: „Acest lucru nu mă poate atinge”. Poate atinge pe oricine.

Votul Constituției a fost amânat

Rusia va amâna, de asemenea, votul național privind amendamentele constituționale, care este programată în prezent pentru 22 aprilie. Pachetul de amendamente constituționale a fost depus de președintele Rusiei în ianuarie..

Beneficii și credite înghețate

O mare parte din măsurile anunțate de Putin se referă la diverse beneficii. Verificările obișnuite de eligibilitate vor fi suspendate timp de șase luni, în timp ce unora dintre plăți - cum ar fi concediul medical plătit și plățile pentru șomaj - vor primi un impuls.

Rușii ale căror venituri lunare suferă o scădere accentuată din orice motiv vor putea cere suspendarea plăților pentru orice credit pe care îl datorează. Asistență similară va fi acordată întreprinderilor mici, care vor beneficia, de asemenea, de reduceri de impozite și de protecție împotriva falimentului, pentru a le ajuta să le mențină la plutire în timpul încetinirii economice.

Impozitarea celor bogați

 

Persoanele mai bogate și companiile mari trebuie să acopere o parte din costurile măsurilor de urgență, conform planului lui Putin. Rușii care au bani în conturi bancare și au investit în acțiuni peste un anumit prag vor trebui să plătească impozite pe veniturile lor - acestea au fost anterior scutite.

Impozitul pe dividendele corporative plătit jurisdicțiilor străine va crește de la două procente la 13 la sută. Putin a spus că cea mai mare parte a acestor bani se adresează direct proprietarilor de firme, care evită să plătească impozitele datorate în Rusia în acest fel.

"Va fi nevoie de schimbarea acordurilor noastre cu anumite țări pentru evitarea dublei impuneri", a spus Putin. „Dacă partenerii noștri străini nu acceptă sugestia noastră, Rusia se va retrage din aceste acorduri unilateral.”

Pregătire pentru impact

Până acum Rusia a fost scutită în mare parte de pandemia Covid-19. În prezent, are 658 de cazuri de coronavirus și țara a fost rapidă să implementeze anumite măsuri cruciale - cum ar fi restricționarea călătoriilor internaționale - pentru a menține boala sub control.

Cu toate acestea, numărul persoanelor infectate a sărit cu 163 în 24 de ore, alimentând îngrijorarea că în câteva zile se poate produce o creștere explozivă a testelor pozitive.

Economia națională începe, de asemenea, să experimenteze efectul încetinirii economice globale. Rusia a ajuns la criză pregătită mai bine decât mulți mulțumită rezervelor mari și stabilității macroeconomice, dar totuși trebuie să se impună pentru a naviga prin furtună.(TravelWireNews)

Tag-uri Nume: 

Tag-uri Institutii: