28 septembrie 2021

R A E D    A R A F A T   – apariţie penibilă pe ecranele TV

Distribuie pe rețelele tale sociale:
Toata vara, Raed Arafat a fost prea puţin vizibil. O fi fost şi el în concediu, la fel ca virusul. Parcă se înteleg, virusul nu acţioneaza atunci cãnd „comandantul acţiunii”, cum îi place să se autonumeasca, vrea zile libere. A fost linişte şi relaxare fără uitătura strîmba şi rînjetul acestui domn pe ecranele televizoarelor. Aseară însă, odată cu reapatriţia sa, am constatat cîteva lucruri.
1. Domnul Aarafat a avut prea multă putere și pentru prea mulți ani. Lumea l-a apreciat şi el chiar crede că i se cuvine. Având în ADN mentalitate de despot oriental, succesul i s-a urcat la cap, fără sa ştie ce a zis Napoleon Bonaparte după eşecul campaniei din Rusia, că uneori între sublim şi ridicol nu e decît un pas. Aseară, domnul în cauză chiar a sărit gardul, nu doar prin refuzul de a raspunde altor persoane la întrebari decît domnului Gîdea, dar şi prin grava lipsa de politeţe față de un senator al Romaniei, persoama aleasa prin vot, în timp ce el nu a fost niciodata votat de nimeni.
2. În delirul său de putere, domnia sa uita că nu e decît un slujbaş platit din banii contribuaililor acestei ţari, de care el, drept mulţumire, își bate joc de un an şi jumatate. El este OBLIGAT să spună cu cine ia deciziile şi în baza căror lucrări ştiinţifice, cu citate şi indicarea surselor, dar şi dezvăluind, era sa zic desconspirînd, numele persoanelor cu care ia decizii şi nu indicîndu-ne numele unor instituţii pentru a dilua responsabilitatea. In caz contrar, ar trebui să plece, penru că, vorba aceea, e plin cimitirul de oameni de neînlocuit.
3. Modul în care a vorbit aseară despre a N- a încercare de a  baga pe gîtul romanilor acea ordonanță care l-ar face despot absolut al acestei tari, înseamnă că ne considere cretini. E adevarat, se încearcă asta de ani buni, cu mai mici sau mai mari modificări şi, odată cu pandemia, chiar a fost pusă în aplicare o parte a ei. De mai bine de un an, fără a avea o lege în acest sens, domnul Arafat, autointitulat comandantul acţiunii, fără ca cineva să înțeleagă ce înseamnă asta, nu dă socoteala cum cheltuie banii sau ce s-a făcut cu o serie de comenzi, care fie nu au mai ajuns în ţara, fie nu se ştie pe unde sunt. De mai bine de un an, nu publică în Monitorul Oficial anumite decizii pe care le ia, instanța îi dă peste mânuţe şi i le desfiinţează, dar el nu pățeşte nimic. Țara asta nu ştie ce tratamente exista pentru a stopa covid, nici cine îşi asumă răspunderea pentru moartea sau îmbolnăvirea unor persoane din cauza vaccinului experimental. Cam multe şi cam grele, domnule Arafat. Prea multe și prea grele pentru a vă crede că nu aveţi habar cine e autorul manipulării, cum aţi zis, cu proiectul de ordonanţă care v-ar da puteri absolute. Nu doar ca ştiţi, dar la anumite intervale, încercaţi marea cu degetul, doar doar nu se prinde nimeni şi lovitura de stat, pentru ca asta ar însemna, avînd în vedere şi cei 90.000 de soldaţi pe care îi visaţi, vă reuşeşte.
Sunteti tenace şi rabdator ca sa va atingeţi scopul. Şi, iaraşi, ne credeţi proşti, sindromul celora pe care puterea i-a orbit şi nu mai au simţul realitaţii.
În concluzie, cineva trabuie sa va oprească dorinţa asta oarba de putere, până nu va fi prea tîrziu pentru ţara asta. La urma urmei, sunteţi doar un slujbaş într-un minister, fabuoasa acoperire, asa ca nu ar trebui sa fie prea greu sa vi se”mulţumeasca” pentru serviciile aduse. Toţi cei care pot sa o faca şi nu o fac, devin complici.
Ciprian Pop