Publicat: 16 Mai, 2019 - 13:27
Share

Grupul Raben își majorează participația în cadrul Sittam Srl la 51%, începând cu luna iulie 2019, ca urmare a acordului de a întări cooperarea între cele două companii. Prin creșterea cotei la 51%, Raben devine acționarul majoritar al liderului pe piața italiană a transporturilor colective internaționale pe cale rutieră. Achiziția vizează întărirea poziției ambelor companii, atât pe piața italiană, cât și pe cea europeană.

Obiectivele strategice urmărite de ambele organizații sunt extinderea portofoliului, precum și creșterea excelenței operaționale cu scopul de a îmbunătăți satisfacția clienților. Acestea sunt motivele pentru care, în a doua jumătate a lunii aprilie, Sittam și Raben au semnat un acord pentru întărirea cooperării prin schimbări în acționariat și management.

Rezultatul acestui acord este reprezentat de decizia Grupului Raben de a-și majora participația în Sittam la 51%, în luna iulie 2019, în timp ce familia Bertola — deținătorul precedent al Sittam — va rămâne pe termen lung un acționar având 49% din totalul acțiunilor companiei. Mai mult, proprietarii au decis împreună majorarea capitalului companiei, pentru a putea face față provocărilor lumii moderne, dintr-o poziție mai solidă.

Totodată, la finalul lunii aprilie 2019, conducerea Sittam a fost consolidată prin venirea în companie a domnului Wojciech Brzuska, manager al Grupului Raben, cu o experiență de peste 20 de ani în sectorul TFL. Acesta a preluat poziția de CEO al Sittam.

“Italia este, în momentul de față, al patrulea partener în schimbul global internațional, iar acesta este motivul pentru care dezvoltarea conexiunilor în și din această piață este un lucru extrem de important din punctul de vedere al strategiei Grupului. Transformarea continuă este următorul pas în procesul de integrare dintre Raben și Sittam Italia. După lansarea legăturilor Sittam cu Europa Centrală și Olanda, precum și după lansarea rețelei de conexiuni zilnice în și din Germania, a venit timpul pentru următoarea etapă”, a explicat Wojciech Brzuska, CEO Sittam.
Transformarea continuă este parte din strategia internațională a Grupului Raben. Aceasta va crește satisfacția clienților și va întări poziția ambelor companii, nu numai pe piața italiană, ci și pe piețele europene și globale. Achiziția reprezintă o confirmare a cooperării strânse dintre cele două companii. 
“Conexiunile cu Italia sunt foarte importante pentru business-ul nostru în România, având în vedere faptul că Italia se află pe locul doi în topul partenerilor comerciali ai României şi că schimburile între cele două ţări au ajuns în 2018 la cea mai ridicată valoare din istoria relațiilor bilaterale. In acest context, ne bucură întărirea prezenţei Raben Group în Italia, care ne va permite să extindem serviciile oferite clienţilor”, a declarat Valentin Storoj, Managing Director, Raben Logistics România.
Sittam cooperează activ cu multe companii importante în diverse industrii din piața italiană. Pentru partenerii prezenți, preluarea majorității acțiunilor de către Grupul Raben nu reprezintă schimbări majore. Compania va continua să coopereze cu întreprinderi existente, conform regulilor convenite anterior. 

Grupul Raben a preluat 20% din acțiuni în Compania Sittam, în luna aprilie a anului 2017. Sediul companiei și depozitul central se află în Cornaredo, lângă Milano. Pe parcursul celor 50 de ani în care a desfășurat operațiuni, Sittam a avansat într-o poziție puternică în piață mărfurilor internaționale din Italia și din străinătate, consolidându-și rețeaua de-a lungul Europei, Comunității Statelor Independente și Orientului Mijlociu. Compania oferă, de asemenea, transport de marfă maritim și aerian, în cooperare cu peste 90 de parteneri cu care Sittam intenționează să își continue parteneriatul pe termen lung.

Raben Group este un operator de logistică ce oferă servicii pentru companii de dimensiuni mici, medii și mari. Cu 90 de ani de experiență și recunoaștere în industrie, compania construiește și menține relații de lungă durată cu clienții ei, urmând motto-ul „Partenerul tău în logistică”.

Raben Group oferă servicii de logistică extinse – contract logistics, transport domestic și internațional, Fresh Logistics, FTL & intermodal, transport maritim și aerian. Grupul are 12 sucursale în 12 țări din Europa, totalizând 10.000 de angajați și o capacitate de depozitare de aprox. 1.200.000 m2. Compania operează într-o manieră responsabilă din punct de vedere social, concentrându-se pe educație, siguranță și ecologie. Pentru mai multe informații, vă rugăm să vizitați www.raben-group.com. 

Tag-uri Nume: 

Tag-uri Institutii: