Publicat: 29 Octombrie, 2012 - 21:14
Cererile pentru ajutorul de încălzire se pot descărca şi de pe site-ul Primăriei

Pentru a beneficia de căldură, însă, asociațiile de proprietari trebuie să solicite RADET, telefonic, furnizarea agentului termic. 70% dintre asociațiile de proprietari au cerut deja începerea încălzirii.

RADET va efectua câteva probe termice la trei puncte termice din zona Drumul Taberei, unde se desfăşoară lucrările la magistrala de metrou, urmând ca în cursul serii acestea să devină funcţionale şi să furnizeze agent termic către populaţie.

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a discutat luni cu toţi directorii instituţiilor responsabile, pentru a analiza măsurile care vor fi luate odată cu începerea sezonului rece.

În legătură cu furnizarea agentului termic, Oprescu a arătat că dacă se va încălzi, regia va întrerupe furnizarea agentului termic, urmând să fie reluată când temperaturile exterioare vor scădea.

Potrivit prevederilor legale, furnizarea agentului termic pentru încălzire în regim permanent are loc dacă timp de trei zile consecutiv, între orele 18.00 şi 6.00, se înregistrează valori medii zilnice ale temperaturii aerului exterior de plus 10 grade Celsius sau mai mici.

Debranşarea instalaţiilor interioare de încălzire şi pentru apa caldă menajeră ale consumatorilor de energie termică dintr-un condominiu nu poate fi efectuată în timpul sezonului de încălzire, potrivit Legii serviciului public de alimentare cu energie termică.

Până la 31 Decembrie, Primăria Municipiului București a dat asigurări că nu va crește prețul la gigacalorie, existând bani pentru subvenție.