Publicat: 9 August, 2018 - 12:37

Radio România Cultural şi Teatrul Naţional Radiofonic îşi propun să readucă umorul de calitate în atenția publicului. După o perioadă de absență, ieri, în studiourile Teatrului Naţional Radiofonic, au fost înregistrate primele scenete dintr-o serie pe care Radio România Cultural şi-o doreşte cât mai lungă. Cei dintâi protagonişti ai noilor întâmplări inspirate din realităţile actuale sunt actorii Paula Chirilă, Maria Buză şi Cosmin Seleşi. Textele sunt scrise de Andreas Petrescu, iar regia este semnată de redactorul şef al Teatrului Naţional Radiofonic, Atila Vizauer.
”Pentru mine, umorul este o cale de evadare. Când nu-mi place un lucru, nu-l mai iau în serios şi o dau pe glumă. Totul este într-o continuă schimbare. După ce reperele s-au schimbat, a apărut umorul uşor vulgar. De aceea cred că iniţiativa Radio România este excelentă”, spune Paula Chirilă, una dintre actriţele care au participat la înregistrările pentru episodul pilot.
La rândul ei, Maria Buză vede umorul ca pe o pastilă a fericirii: ”Trebuie să ai în casă, la tine, oriunde... această pastilă a umorului.”
Cosmin Seleşi mărturisea la înregistrări că ascultă umorul este emoţie, bucurie dar şi uitare, deoarece are capacitatea de a face oamenii să uite de problemele pe care le au.  
”E o mare bucurie pentru noi, cei de la Radio România Cultural, să călcăm pe urmele strămoșilor noştri, care făceau un umor rafinat şi de foarte bună calitate, într-o perioadă grea. Acum, realităţile noastre ne oferă o sursă fabuloasă de inspiraţie iar actorii tineri sunt fericiţi să vină la aceste înregistrări. În plus, entuziasmul şi implicarea întregii echipe de la Teatrul Naţional Radiofonic sunt garanţii serioase pentru un proiect de succes, a declarat managerul Radio România Cultural, Radu Croitoru.
 

Tag-uri Institutii: