5 octombrie 2022

RADIOCOM lansează programul ”Start! Stagii de practică – primul pas în carieră”

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Investiţia în educaţie este una dintre priorităţile RADIOCOM de responsabilitate socială corporativă. Ținând cont de specificul activității RADIOCOM, pregătirea de specialiști în domeniu este importantă pentru viitorul companiei, iar studenții care vor efectua stagiul de practică în cadrul companiei vor avea posibilitatea la finalul studiilor să aplice pentru posturile vacante în vederea ocupării acestora.

“Educația este un pilon strategic în dezvoltarea business-ului nostru, și considerăm că este de datoria noastră, ca lider în domeniul broadcasting-ului terestrial (difuzarea și transportul terestru al programelor radio și TV) și, în același timp, ca important furnizor de rețele și servicii de transmisii de date din România, să contribuim la setarea de standarde și în această privință. Parteneriatul încheiat cu Universitatea Politehnica București (UPB) este o investiţie făcută în beneficiul studenţilor care doresc să se dezvolte profesional, iar scopul nostru este ca, în timp, să creştem expertiza absolvenţilor din România şi facem legătura dintre angajaţii noștri cu o experienţă vastă şi tinerii aflaţi la începutul carierei pentru ca ei să descopere cum se transformă principiile teoretice învăţate în anii studenției în exemple reale de succes.”, a declarat Dragoș C.-L. PREDA, Directorul General al RADIOCOM.
RADIOCOM va colabora cu facultățile din cadrul Universității Politehnica București (UPB) în vederea desfășurării stagiului de practică pentru 48 de studenți, prin încheierea de convenții/acorduri de practică cu trei facultăți, după cum urmează:
 Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației – semnarea unei convenții-cadru privind efectuarea stagiului de practică în cadrul programelor de studii universitare de licență, pentru 33 de studenți;
 Facultatea de Științe Aplicate – semnarea unei convenții-cadru privind efectuarea stagiului de practică în cadrul programelor de studii universitare de licență pentru 9 studenți;
 Facultatea de Inginerie Industrială și Robotică – semnarea unui acord de parteneriat de practică în cadrul programelor de studii universitare de licență pentru 6 studenți.

Astfel, timp de o lună participanţii au ocazia să afle istoria RADIOCOM, să cunoască îndeaproape un lider în domeniul broadcasting-ului, iar la final toți cei înscriși vor primi o diplomă de absolvire şi o adeverinţă de practică pe care o pot folosi la facultate. “Interesul nostru major este ca ei să devină colegii noștri” a subliniat dl. PREDA, Directorul General al RADIOCOM.
Tutorii alocați pentru a-i ghida şi îndruma constant pe tot parcursul sesiunii de practică sunt specialiști în domeniu, cu o experiență vastă în RADIOCOM.

***
Despre RADIOCOM
RADIOCOM este lider în domeniul broadcasting-ului la nivel național (difuzarea și transportul terestru al programelor publice de radio și televiziune) și, în același timp, un important furnizor de rețele și serviciide transmisii de date din România.
Pornind de la cele două domenii de activitate în comunicații – broadcasting şi transmisii de date – compania a evoluat continuu, dovedind maturitate și inovare în dezvoltarea sa permanentă.
Portofoliul variat de servicii oferite de RADIOCOM se adresează, în principal, segmentului de clienţi business: internet, VPN, linii închiriate, pachete de servicii (bundle 2Play), servicii broadband de tip Best Effort pe suport WiMAX (Worldwide Interoperability for Microwave Access), date pentru camere de supraveghere și comunicaţii prin satelit.
RADIOCOM este preocupată de valorificarea resurselor sale tehnologice și de expertiză. Dinamica actuală a pieței serviciilor de telecomunicații solicită o abordare radical diferită a managementului rețelei care să ofere conectivitate rapidă, fiabilă și sigură pentru companii, fără povara administrării rețelei și costurile sale din ce în ce mai incontrolabile, și anume Connectivity-as-a-Service (CAAS pe scurt). RADIOCOM, având acoperire atât națională cât și locală, întrevede să pună la dispoziție: Personal tehnic cu o pregătire înaltă la nivel local, Centrul de operațiuni de rețea (NOC), Scalabilitate și flexibilitate.

Sursa foto: Pixabay