15 august 2022

Radu-Marcel Tuhuţ: Actuala modificare a Codului Fiscal va genera dezechilibre şi mai mari între bogaţi şi săraci

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Din perspectiva Partidului Social Democrat, actualele modificări propuse de premier vor genera un Cod Fiscal dezechilibrat, deoarece nu conţine vreo formă de solidaritate din partea celor cu venituri foarte mari, precum supraimpozitarea pensiilor speciale, supraimpozitarea bugetarilor de lux sau taxa de solidaritate la companiile mari.

PSD va continua să insiste şi să determine adoptarea unor acte normative distincte care să împlinească dezideratele de mai sus.

Este inechitabil, mai ales în perioade de crize, cum ne aflăm acum, ca statul să pună povară fiscală doar pe umerii românilor şi firmelor româneşti şi să-i favorizeze pe cei mai bogaţi, fie că vorbim despre persoane sau mari companii multinaţionale.

PSD a pledat pentru ajustarea Codului Fiscal pentru că formula actuală este depăşită.

Între modificările adoptate în acest moment nu se găseşte decât una singură dintre cele considerate prioritate de PSD, respectiv modificarea referitoare la deduceri, care, într-adevăr, vine în ajutorul salariaţilor cu venituri sub 4.500 de lei. Celelalte trei măsuri esenţiale, care ar fi dat contur unei reale solidarităţi sociale, adică supraimpozitarea pensiilor speciale, a superveniturilor bugetare care depăşesc venitul preşedintelui ţării şi taxa de solidaritate pentru companiile mari, nu au fost agreate de partenerii de coaliţie, iar din acest motiv PSD consideră că se produce o ajustare dezechilibrată a Codului Fiscal.

Radu-Marcel Tuhuţ, deputat PSD

Sursa foto cdep