Publicat: 9 August, 2012 - 13:30
Share

Primarul Constanţei, Radu Mazăre, este cercetat de către procurori după ce filiala PDL a depus o plângere în care îl reclamă că ar fi încălcat legea referendumului, în 29 Iulie determinând să voteze 25 de tinere care l-au însoțit la o secţie de votare din Mamaia.

"Unul dintre aceste dosare are ca obiect o plângere formulată de către organizaţia judeţeană Constanţa a Partidului Democrat Liberal, formulată împotriva lui Mazăre Radu Ştefan, primarul municipiului Constanţa, sub aspectul săvârşirii infracţiunii prevăzute de art. 52 din Legea 3/2000, cauză aflată în faza actelor premergătoare. Până în prezent, procurorul de caz nu a dispus şi nu a efectuat audieri, o serie de persoane fiind, însă, audiate, în cursul zilei de ieri (miercuri n.r.), 8 august, la sediul Poliţiei municipiului Constanţa – Biroul Investigaţii Criminale, care efectuează cercetările în cauză", se arată în comunicatul Parchetului instanţei supreme.

" Primarul municipiului Constanţa, Radu Mazăre, s-a prezentat însoţit de aproximativ 25 de persoane (fotomodele ale unei agenţii de profil) la secţia de votare 204 organizată în zona Cazino din staţiunea Mamaia. Cu această ocazie, domnul Radu Mazăre a făcut o serie de declaraţii de presă din al căror conţinut rezultă că participarea la vot a persoanelor anterior menţionate se realizează exclusiv urmare a iniţiativei acestuia, manifestate inclusiv sub forma impunerii prezenţei la vot, fiind, astfel, rezultatul lipsei liberului exerciţiu al dreptului la vot. În acest sens, urmează să fie avut în vedere faptul că domnul Radu Mazăre a declarat presei că persoanele mai sus menţionate sunt aduse la vot prin grija sa, că nu au venit singure la vot pentru că (...) «trebuie strunite puţin» (…), că «buletinele le ţin eu că aici nu sunt de capul lor» (…) şi că «după vot le dau liber»", se arată într-un comunicat al PDL Constanţa.