7 iulie 2022

Radu Mihăileanu în dialog cu Andreea Ştiliuc la Institutul Francez

Distribuie pe rețelele tale sociale:

28 iunie, ora 18.00, sala „Benjamin Fondane”

În perioada 28-30 iunie, cinefilii vor avea ocazia de a-l întâlni pe Radu Mihăileanu la Iaşi, într-o serie de evenimente co-organizate de Universitatea de Arte „George Enescu”, Teatrul Naţional Iaşi şi Institutul Francez din România la Iaşi.

Binecunoscut publicului din întreaga lume pentru filme precum „Concertul”, „Trenul vieţii”, „Izvorul femeilor”, „Trăieşte”, Radu Mihăileanu transferă în limbaj cinematografic teme recurente precum exilul şi problema identităţii, strâns legate de reconstrucţii ale memoriei.

Memoria devine o construcţie activă atunci când mecanismele ei-stereotip sunt demontate şi, într-o măsură şi mai importantă, atunci când filtrul prin care este trecut firul unor evenimente tragice conţine şi umor. Despre aceste mecanisme ale memoriei colective, dar şi despre istoria trăită personal şi interpretată în limbaj cinematografic, va fi vorba în dialogul cu Radu Mihăileanu, moderat de Andreea Ştiliuc, care va avea loc la Institutul Francez din România la Iaşi, în sala „Benjamin Fondane”, pe data de 28 iunie, începând cu ora 18.00.

Evenimentul are loc în contextul comemorării Pogromului de la Iaşi şi este organizat în parteneriat cu TVR Iaşi şi cu Clubul Logos.

Sursa foto Institutul Francez Iași