20 octombrie 2021

Radu Oprea: Cetăţenii din România au încredere în PSD pentru că am câştigat şi această rundă de alegeri locale parţiale

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Transcriere

Conferinţă de presă susţinută de purtătorul de cuvânt al PSD, senatorul Radu Oprea, la sediul PSD, după şedinţa BPN

Bine aţi venit la conferinţa noastră de presă ca urmare a şedinţei Biroului Permanent Naţional de astăzi!

În timp ce Guvernul incompetenţei se luptă pentru ciolanul intern şi se laudă cu investiţii de miliarde de lei, realitatea arată că mint. Fondurile destinate investiţiilor locale pentru reţele de apă, canalizare, asfaltare sunt epuizate. Premierul-faraon alocă doar pe hârtie promisiuni de încă 7 miliarde. Este inflaţie de vorbe goale, nu şi de bani atât de necesari comunităţilor locale.

Atragem atenţia foarte serios că şantierele vor fi greu de repornit, dacă nu imposibil, pentru că poate premierul Cîţu nu ştie, dar preţurile la materialele de construcţie se dublează din săptămână în săptămână. De aceea, contractele deja încheiate nu vor putea să fie continuate atâta timp cât nu vor găsi o soluţie pentru ca aceste scumpiri să fie acoperite.

Ne dorim ca votul la moţiunea de cenzură de mâine să exprime realitatea la ceea ce s-a întâmplat ieri la alegerile locale. Am câştigat 17 primării din cele 35 şi 3 oraşe din 6, Bocşa, Târgu Bujor şi Filiaşi. Se reconfirmă că PSD a câştigat mai multe primării decât toată coaliţia aflată la guvernare. Mă întrebam dacă ştie cineva câte primării a câştigat USR-Plus? Sau ei sunt doar ocupaţi cu competiţia internă pentru viitorul Congres din toamnă? Această realitate care este reprezentată de votul direct al cetăţenilor trebuie să se vadă mâine la votul pentru moţiunea de cenzură, pentru că este vorba despre interesele cetăţenilor, care cred că localităţile lor trebuie să arate mai bine, chiar şi cu bani pentru PNDL.

Decizia CCR privind revocarea Avocatului Poporului este un alt subiect de mare interes. Cred că toţi cetăţenii aşteaptă decizia de mâine din partea judecătorilor CCR. Noi ne aşteptăm să fie o decizie favorabilă, pentru că revocarea doamnei Renate Weber a fost deopotrivă ilegală şi neconstituţională şi această monstruoasă coaliţie a ilegalităţilor a ieşit din nou să atace statul de drept din matca statului de drept. Vă aduc aminte că preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a transmis o scrisoare către Comisia Europeană şi către toţi reprezentanţii importanţi ai Comisiei în care a sesizat aceste abuzuri asupra statului de drept. Partenerii europeni sunt foarte îngrijoraţi, monitorizează această situaţie şi sunt convins că dacă doamna Renate Weber va fi din nou în funcţia de Avocat al Poporului, cu certitudine motivele care au stat la baza demiterii ei, adică OUG privind amânarea creşterii alocaţiilor, cât şi cealaltă OUG la fel de nocivă privitoare la introducerea coplăţii, adică a privatizării sistemului sănătăţii, aşa cum este cunoscută, vor fi atacate la CCR.

Întrebare: Care e strategia de mâine a PSD?
Radu Oprea: Este de domeniul evidenţei astăzi că cetăţenii din România au încredere în PSD, pentru că am câştigat şi această rundă de alegeri locale parţiale şi avem o campanie de sensibilizare a parlamentarilor, astfel încât cetăţenii să le transmită un mesaj foarte clar şi ferm că politica Guvernului de dreapta este una greşită, că s-au săturat de minciuni şi că vor un trai mai bun, o calitate a vieţii mai bună în localităţile lor.

Întrebare: Aţi purtat negocieri cu parlamentari din coaliţia de guvernare?
Radu Oprea: Cu certitudine, da. Sunt parlamentari nemulţumiţi de faptul că acest guvern minte şi sperăm să poată să vină să voteze, să fie lăsaţi să voteze.

Întrebare: Dacă s-ar reîntoarce Renate Weber, ar ataca două OUG?
Radu Oprea: Este o chestiune pe care o credem, în sensul în care dumneaei a atacat atunci când, noaptea ca hoţii, au fost emise cele 25 de OUG. Vă aduc aminte de ministrul Costache şi de OUG privitoare la coplată, la privatizarea sănătăţii, aşa cum a atacat atunci această iniţiativă a Guvernului, această OUG, ne aşteptăm să o facă şi acum.

Întrebare: Înainte de alegeri, PSD avea 24 de primari, acum are 17. Cum explicaţi?
Radu Oprea: 17 primari înseamnă mai mulţi decât are toată coaliţia de dreapta aflată astăzi la guvernare. PSD fiind în opoziţie, este un rezultat foarte bun şi asta arată că într-adevăr cetăţenii apreciază politicile publice generate de PSD.

Vă mulţumesc!