Publicat: 8 Aprilie, 2014 - 17:40
Share

Conducerea PNL a hotărât, marţi, excluderea din partid a fostului ministru de Interne, Radu Stroe.

Decizia finală în privinţa excluderii lui Stroe din PNL va fi luată în cadrul Delegaţiei Permanente a partidului, conform Statutului PNL.

Liderul de grup al deputaţilor PNL, George Scutaru, a anunţat, luni, că a fost mandatat de către colegii săi să propună Biroului Politic Național al liberalilor care se va reuni marți în ședință sancționarea vicepreședintelui PNL Radu Stroe. Decizia vine după ce la moțiunea simplă a PNL pe sănătate Radu Stroe a votat împotrivă.

"Mâine (marţi n.r.) voi face ca și lider de grup în cadrul Biroului Politic propunerea unei sancționări a dl Stroe. Mandatul meu este să prezint dorința grupului de a discuta acest caz cu două propuneri, fie excluderea, fie suspendarea pe șase luni. (...) Faptul că în timp ce tot partidul este angrenat, de la ultimul membru până la președintele partidului, până la utimul parlamentar, într-o bătălie pe viață și pe moarte, cea mai importantă bătălie a partidului, un vicepreședinte al partidului, un fost demnitar și nu orice demnitar, Radu Stroe, a primit ultima demnitate, cea de ministru de Interne, practic prin atitudinea sa ,runcă în aer și își bate joc de munca tuturor acestor oameni. Oamenii au fost foarte revoltați, colegii au venit din teritoriu, au fost întrebați și tocmai de aceea a fost această discuție. (...) Practic, domnul Stroe și pe de altă parte dl Ponta, suntem precum în acel banc cu pionierul. PNL nu dorește să treacă strada, dar dânșii cu forța doresc să-l treacă și acum în ciuda a ceea ce se întâmplă în jurul României cred că mai ușor s-ar reface URSS decât s-ar reface USL. Și lucrul acesta ar trebui să-l înțeleagă și Victor Ponta și Ilie Sârbu și cei din jurul lui și cei câțiva colegi care mai speră că pot redeveni miniștri în Guvernul Ponta. PNL se va întoarce la guvernare cu fruntea sus cu un cabinet condus de Klaus Iohannis și după ce Crin Antonescu va câștiga Președinția", a declarat Scutaru.