Publicat: 28 Iunie, 2013 - 15:17
Share


Actualele amenzi şi pedepse penale din Codul Rutier sunt “în băşcălie”, este de părere ministrul Afacerilor Interne, Radu Stroe, care vrea sancţiuni mai dure pentru şoferii indisciplinaţi. Ar trebui să rămână fără permis pentru perioade mult mai mari, de 3-4 ani, spune acesta.

"Ar trebui un regim sancţionator foarte aspru, pentru că va trebui să determinăm conducătorul auto la disciplină, pentru că nouă ne lipseşte disciplina în trafic, în conducere, în comportament. Educaţia şi disciplina. În opinia mea, lucrurile acestea nu se realizează decât prin măsuri extrem de severe care trebuie să aducă forţament pe conştiinţa omului, ca să nu spun frică, pentru a nu mai trece pe roşu, pe zebră, pentru a nu mai circula cu viteză peste 50 km peste normă, nici măcar atât, evident, sub influenţa băuturilor alcoolice, fără permis... ", a spus ministrul de Interne, vineri, la Realitatea TV.

În opinia sa, disciplinarea conducătorilor auto se realizează numai prin măsuri extrem de severe. Astfel că în proiectul de modificare a Codului Rutier, aflat în lucru la MAI, vor fi introduse pedepse cu suspendarea carnetului pe o perioadă de până la 3-4 ani.

"În opinia mea, lucrurile acestea nu se realizează decât prin măsuri extrem de severe care trebuie să aducă forţament pe conştiinţa omului, ca să nu spun 'frică' pentru a nu mai trece pe roşu, pe zebră, pentru a nu mai circula cu viteză peste 50 km peste normă, nici măcar atât, evident, sub influenţa băuturior alcoolice, fără permis... Există un proiect de ordonanţă de urgenţă de înăsprire a pedepselor. Am amânat-o în septembrie, pentru că am spus să completăm aceste lucruri. Nu vom pune accent pe amenzi, şi ele vor fi, ci pe suspendarea carnetului de conducere 3-4 ani. Trei luni (cum este în prezent, n.r.) reprezintă un regim sancţionator în băşcălie, după părerea mea",  a mai spus Radu Stroe.