7 august 2022

Raed Arafat: Avem 978 de medici specializaţi în medicina de urgenţă şi nevoia reală poate chiar depăşeşte 2.000 de medici

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Sistemul medical de urgenţă din România are 978 de medici specializaţi în medicina de urgenţă, iar nevoile reale ale acestuia ar fi de peste 2.000 de astfel de medici.

„Dacă am avea destul de mulţi medici în UPU, nu s-ar mai plânge nimeni că UPU este o unitate grea, pentru că atunci ar face doar programul lor de lucru, poate o gardă sau două în plus şi gata. Lipsa de medici face ca cei care există să facă ore suplimentare, sau gărzi, cum spunem noi, în plus. Soluţia ca să ai o UPU atractivă este să ai destul personal şi acest lucru consider că este un aspect la care trebuie să ţinem. Trebuie să înţelegem că unităţile de urgenţe sunt locul în care trebuie să lucreze medicii care termină cu rezidenţiat medicina de urgenţă, în faza asta trebuie să îi concentrăm acolo, şi încă mai avem nevoie mare. Acum avem 978 şi nevoia reală poate chiar depăşeşte 2.000 de medici”, a spus la Botoşani, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat.

Sursa foto Facebook Raed Arafat