Publicat: 3 Aprilie, 2014 - 11:08
Share

Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, dr. Raed Arafat, participă, ca invitat, la cea de-a XV-a reuniune a Asociaţiei Europene a Numărului de Urgenţă-EENA, eveniment ce se desfăşoară în perioada 2-4 aprilie a.c., în Polonia.

În fiecare an, Conferinţa EENA reuneşte cei mai prestigioşi specialişti în medicina de urgenţă, servicii publice de asistenţă în caz de urgenţă, autorităţi publice, cercetători şi reprezentanţi ai industriei de profil din Europa, Asia, Orientul Mijlociu, SUA şi America de Sud, cu scopul de a discuta şi de a găsi soluţii viabile în domeniu.

Subiectul acestei conferinţe internaţionale se află în atenţia viceprim-ministrului pentru securitate naţională, ministrul Afacerilor Interne, domnul Gabriel Oprea, care este interesat să aplice cele mai bune practici pentru buna funcţionare a noului Departament pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul M.A.I.

În acest context, secretarul de stat din Ministerul Afacerilor Interne va participa la dezbaterile tehnice la nivel de specialiști, pe temele Managementul Schimbării în Sistemele de Urgenţă şi Beneficiile deciziei Parlamentului European de a introduce din 2015 sistemul eCall pentru maşini.

Asociaţia Europeană a Numărului de Urgenţă a fost înfiinţată în anul 1999 şi numără în prezent 950 de membri, reprezentând 44 de ţări din întreaga lume. De asemenea, EENA include în componenţa sa nouă organizaţii internaţionale de profil, precum şi 50 de cercetători în domeniu.

EENA serveşte ca o platformă de discuţii pentru serviciile de urgenţă, autorităţile publice, factori de decizie, cercetători, asociaţii şi furnizorii de soluţii, cu scopul de îmbunătăţire a răspunsului în situaţii de urgenţă, în conformitate cu cerinţele cetăţenilor.