Publicat: 9 Noiembrie, 2015 - 21:00
Share
Marți, de la ora 21.00, cu Iuliana Marciuc la TVR 2 și TVR HD

În această săptămână, Iuliana Marciuc aduce în cadrul emisiunii 'Destine ca-n filme' două povești adevărate despre ce înseamnă să lupți cu greutățile, cu sistemul, cu un destin potrivnic și să ieși învingător.

Primul destin este al celui de care toți românii au auzit: Raed Arafat. În urmă cu 25 de ani, în România sistemul de prim ajutor era aproape ca și inexistent — atât ca proceduri cât și ca dotări și personal specializat. În 1989, medicul român de origine palestiniană, născut în Siria — Raed Arafat — absolvise Facultatea de Medicină din Cluj și avea posibilitatea să plece să profeseze în Franța.

Însă el a ales să rămână în România pentru că a dorit să ajute, să construiască ceva în folosul românilor. Și chiar dacă a fost împiedicat chiar de cei pe care dorea să îi ajute, el nu s-a dat bătut! S-a ridicat și a mers mai departe și ne-a demonstrat tuturor că lupta lui nu a fost în zadar.

Povestea de viață a omului care a întemeiat Serviciul Mobil de Urgență Reanimare și Descarcerare (SMURD) din România, este una cu adevărat impresionantă, pentru că până a ajunge unde este acum a îndurat multe — un exemplu elocvent fiind cel mai negru episod al vieții sale, anul petrecut la Pitești, când Raed Arafat a gustat din plin umilința și bătaia de joc a oamenilor.

Lucian Mustață a reușit în viață fără niciun sprijin din partea părinților. S-a trezit fără mamă și fără tată, singur printre copii la fel de singuri ca și el. Dar nu s-a lăsat îngenunchiat de acest destin crud și și-a spus că vrea să parieze contra sorții potrivnice. Iar după nori și furtuni, a răsărit suficient soare cât să-i lumineze viața grea. A absolvit facultatea de Cibernetică și două mastere: Științe Politice — la SNSPA și Managementul Informației, la ASE.

După pliante împărțite pe stradă și pahare cu limonadă vândute la semafoare, Cătălin a reușit în afaceri și a devenit cunoscut după ce a realizat o platformă de socializare pe care mulți o numesc 'Facebook-ul românesc'.

Emisiunea poate fi urmărită marți de la ora 21.00 la TVR 2, TVR HD și online pe TVR+.