2 iulie 2022

Raliul Sibiului 2021 a debutat în mare fast

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Raliul Sibiului 2021, cea de a VII-a e etapă din campionatul Naţional de Raliuri Betano, a debutat cu mare fast, în inima oraşului iar echipajele înscrise la start au trezit urbea la viaţă! Parada de pe Pietonala Nicolae Bălcescu a atras mii se iubitori ai motorsportului, iar spectatorii au avut şansa să se fotografieze cu cei mai buni piloţi din ţară, dar şi cu oaspeţi din Turcia, Bulgaria, Italia. Ceata Junilor- pepiniera Junilor Sibiului au fost alături de echipaje în periplul din centrul istoric al Sibiului.

66 de echipaje din ţară, dar şi de peste hotare, au ajuns la Sibiu şi au participat în această seară la Parada de pe Pietonala Nicolae Bălcescu. Piloţii au fost însoţiţi în paradă de 13 perechi de tineri din Ceata Junilor -pepiniera Junilor Sibiului- îmbrăcaţi în straie populare tradiţionale,dând şi mai multă culoare, dar şi autenticitate, evenimentului. Echipajele au fost aplaudate îndelung de spectatori, iar Startul Festiv a strâns la scena din Piaţa Mare mii de sibieni veniţi să admire maişinile de concurs.

„Mulţumesc mult publicului prezent, autorităţilor, care au facut eforturi supraomeneşti, la fel ca şi noi, pentru ca astăzi totul să fie pregătit pentru start. Sper să fie o etapă frumoasă, pentru toate echipajele participante, iar cel mai bun să castige. Sunt sigur că macadamul de la Sibiu este extrem de îndrăgit şi ne dorim să continuăm această tradiţie mai departe. Ca organizator, pot spune că am avut alături o echipă foarte frumoasă, sper să continuăm cât se poate de mult în această formulă şi chiar ne-am dorit să vă primim pe voi toţi, aici la Sibiu, cu multă căldură. Îmi doresc ca atât publicul, cât şi participanţii, să se distreze!”, a spus Horaţiu Baltador, preşedintele Sibiu Racing Team, organizator al Raliului Sibiului.

„Felicit organizatorii Sibiu Racing Team pentru tot ceea ce şi-au propus să realizeze anul trecut, chiar în perioada pandemiei, sunt de apreciat eforturile. Iată că anul acesta ne aflăm din nou la Raliul Sibiului, în Piaţa Mare şi mulţumim Primăriei Sibiu şi Consiliului Judeţean Sibiu că au făcut posibil acest lucru. Apreciez tot ceea ce am văzut la Sibiu, munca depusă şi efoturile imense pentru ca probele speciale să fie într-o condiţia extraordinară. Sper că toţi sportivii şi-au făcut temele bine la recunoaşteri şi mi-aş dori să termine toţi şi să câştige cel mai bun, ca de obicei. Le urez succes tuturor, atât concurenţilor, cât şi organizatorilor!”, a declarat Daniel Ungur, vicepreşedintele FRAS.

Competiţia însă începe vineri, de la ora 15:20, când echipajele vor lua startul pe primele probe cronometrate, de dimineaţă fiind programate testele oficiale în Dealul Guşteriţei.

Echipajele vor avea de parcurs peste 28 de kilometri de macadam în prima zi pe probele speciale Cheile Cibinului Sparco, cu dlouă treceri, ziua încheindu-se cu proba regină, Şantga Şcoala de Şoferi Elit, pe noapte, urmând ca ziua a doua, competiţia să se desfăşoare pe o lungime de 84 de kilometri de probe. Sâmbătă, echipajele vor avea de străbătut câte două treceri pe probele speciale Răşinari Bucur Tuning şi Şanta Şcoala de Şoferi Elit, raliul fiind programat să se încheie cu proba specială de la Circuitul paralel Schade Berater.

Cele mai bune echipaje vor fi premiate sâmbătă, în cadru festiv, tot în Piaţa Mare a Sibiului, începând cu ora 20:30.

În programul transimisiilor LIVE sunt incluse 5 probe speciale de la Raliul Sibiului 2021.

Programul transmisiilor LIVE de la Raliul Sibiului 2021:

VINERI, 30 iulie 2021
PS 1 – CHEILE CIBINULUI Sparco – start la ora 16:13, transmisie LIVE pe pagina de Facebook Raliul Sibiului, FRAS şi Look Sport.
PS 2 – CHEILE CIBINULUI Sparco – start la ora 18:46, transmisie LIVE pe pagina de Facebook Raliul Sibiului, FRAS şi Look Sport.

SAMBĂTĂ, 31 iulie 2021
PS 5 – ŞANTA Şcoala de şoferi Elit – start la ora 11:41, transmisie LIVE pe pagina de Facebook Raliul Sibiului, FRAS şi Look Sport.
PS 7 – ŞANTA Şcoala de şoferi Elit – start la ora 15:27, transmisie LIVE pe pagina de Facebook Raliul Sibiului, FRAS şi Look Sport.
PS 8 – CIRCUITUL PARALEL Shade Berater – start la ora 16:15, transmisie LIVE pe pagina de Facebook Raliul Sibiului şi FRAS.
FESTIVITATEA DE PREMIERE – start la ora 20:30, transmisie LIVE pe pagina de Facebook Raliul Sibiului şi FRAS.

Etapa a VII-a a Campionatului Naţional de Raliuri Betano este un eveniment organizat de Sibiu Racing Team, sub egida Federaţiei Române de Automobilism Sportiv.

Startul festiv este programat pentru joi, 29 iulie, ora 20:30, fiind precedat, de la ora 19:30, de parada echipajelor, care vor „defila” din Piaţa Mare, pe pietonala Nicolae Bălcescu.

Raliul Sibiului este o acţiune cofinanţată de Primăria Municipiului Sibiu prin Agenda Sport 2021 şi de Consiliul Judeţean Sibiu, prin Serviciul Public Sala Transilvania.

Evenimentul se bucură şi de sprijinul Primăriei Răşinari, Primăriei Gura Râului, Primăriei Râul Sadului şi Primăriei Poplaca.

Maşina oficială a Raliului Sibiului 2021 este oferită de Autoklass Sibiu.