Publicat: 15 Mai, 2015 - 16:00
Share

Grupul ELECTRICA, lider în distribuţia şi furnizarea de energie electrică în România, a înregistrat în Trimestrul I din 2015 (ianuarie-martie) un profit net consolidat de 127 milioane lei, ceea ce înseamnă o creştere cu 31 milioane lei, respectiv cu 32%, faţă de primul trimestru al anului trecut.
Profitul operaţional pe Trimestrul I 2015 a fost de 143 milioane lei, cu 9% mai mare decât în aceeaşi perioadă din 2014.

VENITURI ŞI CHELTUIELI
Veniturile operaţionale au totalizat, în primul trimestru din acest an, 1.426 milioane lei, în creştere cu 129 milioane lei, respectiv 10%, faţă de perioada similară din 2014.
În intervalul menţionat, cheltuielile operaţionale au crescut cu 117 milioane lei prin achiziţionarea unei cantităţi mai mari de energie, corelată cu creşterea cantităţii distribuite cu 6%, raportat la trimestrul I al anului trecut.

ALTE MENŢIUNI IMPORTANTE
•    În primele trei luni din 2015, Grupul Electrica a înregistrat o creştere de 8% a EBITDA, atingând nivelul de 230 milioane lei.
•    Partea profitului net cu creşterea cea mai semnificativă, respectiv 45%, este cea care revine acţionarilor Electrica SA. Această creştere a fost generată de rezultatele din segmentul de servicii energetice, ca urmare a restructurării şi deconsolidării uneia dintre societăţi.
DECLARAŢIE
Ioan Roşca, Director General Electrica SA: “Pentru că ne apropiem cu paşi mari de împlinirea unui an de la momentul istoric al listării Electrica, vreau să evidenţiez faptul că şi în primul trimestru din 2015, ca de altfel, în toată această perioadă, compania a continuat evoluţia remarcabilă a profitabilităţii. Performanţele financiare deosebite sunt rezultatul unei strategii clare şi a unui proces continuu de eficientizare a activităţilor din toate segmentele. Dincolo însă de performanţele financiare remarcabile, Electrica face paşi importanţi în implementarea celor mai bune practici de guvernanţă corporativă la nivelul Grupului, dar şi în dezvoltarea unei culturi organizaţionale bazate pe etică şi pe profesionalism”.