16 octombrie 2021

Raportul genurilor începe să se echilibreze în universităţile tehnice

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Raportul genurilor începe să se echilibreze în universităţile tehnice. Numărul studentelor este în creştere în cadrul Universităţii Politehnica Timişoara, mai ales în zona IT

* În rândul specializărilor apropiate domeniului IT, de la Universitatea Politehnica Timişoara, din totalul absolvenţilor de licenţă, 40% sunt de sex feminin, iar la programele de masterat, procentul fetelor ajunge la 45%;

* Vorbim despre Facultăţile de Automatică şi Calculatoare, Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologii Informaţionale;

* Procentul femeilor care lucrează în IT s-a îmbunătăţit în toată Europa, însă în România creşterea este mai mare datorită cererii crescute de specialişti, în piaţa muncii.

Numărul persoanelor de sex feminin care devin studente la Universitatea Politehnica Timişoara a crescut de la an la an, mai ales în domeniile specifice zonei IT. Această echilibrare a avut loc din considerente economice, pentru că joburile din IT sunt foarte bine plătite şi atunci devin atractive. De altfel, piaţa muncii a cerut tot mai mulţi specialişti, iar accesul la informaţie este mult mai facil, indiferent de gen. Prin urmare, am asistat la o creştere a numărului de absolvente, lucru care a dus la schimbarea concepţiei că universităţile tehnice se adresează doar bărbaţilor.

În momentul de faţă patru din zece persoane care finalizează studiile în IT la Universitatea Politehnica sunt de sex feminin, în comparaţie cu trei din zece cum era în trecut. Dacă luăm în considerare faptul că atunci erau studii de 5 ani, echivalate acum ca absolvent de nivel licenţă plus masterat putem vorbi o creştere de peste 40% a procentului absolvenţilor de sex feminin din facultăţile inginereşti de IT.

„Ele preferă în general tot ce înseamnă dezvoltare de software. Putem vorbi de manager de proiect, inginer software, programator, testor QA. Au idei bune, sunt creative şi au pătruns destul de bine într-o lume care era considerată a bărbaţilor. Peste tot procentele s-au îmbunătăţit, dar este evident că în România, faţă de zona occidentală, creşterea este mult mai mare. Companiile din occident îşi îmbunătăţesc aceşti coeficienţi prin achiziţia de companii în România, lucru ce constituie unul dintre avantajele pieţei de aici, dincolo de cele legate de costuri”, susţine conf. univ. dr. ing. Florin Drăgan, rectorul Universităţii Politehnica Timişoara.

Din discuţiile cu reprezentanţii multinaţionalelor din vestul ţării, sunt diferenţe destul de mari între procentul de femei angajate în companiile IT în România, spre deosebire de Europa. La nivel occidental, în medie, procentul de angajaţi de sex feminin este de 22-25%, în timp ce în filialele din România ale aceloraşi companii, procentul se situează între 37-40%.

În ceea ce priveşte competitivitatea, specialiştii Universităţii Politehnica Timişoara au observat că studentele au devenit foarte interesate de participarea la concursuri şi hackhatoane. Vorbim despre competiţii care pun accent pe creativitate şi dezvoltare de concepte unice, la care numărul participantelor a fost în creştere.

„Acesta este de fapt primul contact al lor cu companiile. Multe firme sponsorizează concursurile şi le observă abilităţile. Având în vedere nevoia de specialişti din piaţă, companiile sunt bucuroase să observe interesul acestora pentru că rezultatul final reprezintă un bazin mai mare de recrutare. Dacă în trecut angajarea în IT putea să aducă un avantaj unui bărbat, în comparaţie cu o femeie, în prezent consider că genul nu te mai poate dezavantaja la angajarea în această industrie”, a declarat conf. univ. dr. ing. Florin Drăgan, rectorul Universităţii Politehnica Timişoara.

Femeile au o abordare mai serioasă şi o atenţie crescută la detalii

Pentru a înţelege mai bine fenomenul şi pentru a se adapta nevoii din piaţă, reprezentanţii Universităţii Politehnica Timişoara au stat de vorbă cu reprezentaţii celor mai mari companii din vestul ţării. De exemplu, în cadrul unor multinaţionale, procentul persoanelor de sex feminin angajate la birourile din România este aproape dublu faţă de cel din ţara de origine.

„Doamnele şi domnişoarele sunt mai atente în proiectele în care lucrează, au o atenţie sporită la detalii şi o capacitate de efort mai mare – cam aşa le-au caracterizat superiorii lor. Au şi abilităţi empatice sau de comunicare, care le pot face manageri valoroşi, ce pot aduce un aport semnificativ la creşterea economică. Totuşi principala problemă este, momentan, prezenţa redusă în funcţii de conducere. Pe de altă parte, aceste posturi sunt pe o perioadă mai lungă, însă cum a crescut numărul specialistelor în IT, mă aştept ca şi numărul femeilor care ocupă poziţii de management sau top management să crească în următorii ani”, a concluzionat conf. univ. dr. ing. Florin Drăgan, rectorul Universităţii Politehnica Timişoara.