21 mai 2022

Rareş Bogdan: Pot să garantez că până mâine seară lucrurile se vor încheia şi vom merge mai departe în aceeaşi formă

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a declarat, luni, că liberalii nu îl schimbă din funcţie pe prim-ministrul Florin Cîţu şi aşteaptă de la USR PLUS să desemneze un nou ministru al Sănătăţii.

„Suntem obligaţi, ne-a obligat poporul să fie coaliţia funcţională, şi majoritatea parlamentară. Că vrem, că nu vrem, dacă avem vreun dram de înţelepciune şi dacă ne pasă de ţara asta şi credem că oamenii din ţara asta merită mai mult, atunci trebuie să ne înţelegem. Am privit acuzaţiile, m-au îndurerat. Cred că uneori ar trebui să fim ceva mai calmi atunci când stăm în aceeaşi construcţie politică. Noi nu avem o altă construcţie politică posibilă decât cu USR PLUS, au 80 de parlamentari. Noi avem împreună cu UDMR şi minorităţile abia 178. Până la 234 e nevoie de voturile USR PLUS. Sper ca lucrurile să se calmeze şi nu pot spune că în seara asta, după coaliţie, va ieşi fum alb, probabil ambele partide vor sta pe poziţii de forţă, dar pot să garantez (…) că până mâine seară lucrurile se vor încheia şi vom merge mai departe în aceeaşi formă… Nu se pune problema ca Florin Cîţu să plece. Florin Cîţu este premierul de care România are nevoie, se bucură de sprijinul PNL. Eu voi propune şi un vot de susţinere pentru Florin Cîţu, pentru a se vedea extrem de clar că suntem în jurul lui. Preşedintele se află într-un parteneriat asumat cu premierul şi este un lucru extrem de important”, a spus Rareş Bogdan, înainte de şedinţa conducerii PNL.

Coaliţia de guvernare se reuneşte luni, de la ora 17,00, în şedinţă pentru a discuta situația creată de revocarea lui Vlad Voiculescu din funcţia de ministru al Sănătăţii.