1 august 2021

Rase de câini care se înțeleg cel mai bine cu copiii

copil si caine
Distribuie pe rețelele tale sociale:

Există rase diferite de câini, dar unii se pot adapta mai bine decât alții la a trăi cu copiii.

Există multe avantaje pentru copii de a avea un câine acasă, sunt colegi de joacă excelenți, câini de pază buni și prieteni extraordinari. În plus, orice câine se poate înțelege bine cu copiii, deși este adevărat că trebuie să alegem în mod corespunzător și, mai presus de toate, să fim dispuși să educăm câinele și copilul pentru a forma o echipa. Tine, desigur, de modul în care se realizează „țipătul” câinelui la om, în prima lună de viață, dar sunt și alți factori, potrivit mai multor studii de teologie.

Educația este esențială

Deși în teorie, orice câine se poate înțelege bine cu copiii, este adevărat că există unele rase care au caracteristici care le fac mai optime pentru a trăi cu copiii noștri. Principalul lucru este să învățăm despre fiecare rasă și caracteristicile acesteia pentru a alege cu atenție noul nostru membru al familiei.

Primul pas, atunci când aducem un câine acasă, este să-l educăm încă din prima zi, instruirea ascultării câinelui este esențială pentru o bună conviețuire. Dar, la fel de importantă este și educarea copiilor să locuiască cu noul membru al casei.

Specialiștii în etologie sunt de părere că este important să căutați câini inteligenți, cu un temperament bun și, mai presus de toate, foarte activi. În continuare, vă o listă cu rasele considerate cele mai optime pentru a trăi cu copiii.

Cele mai prietenoase rase pentru copii:

Golden Retriever: Este un câine ideal pentru a trăi cu copii. De obicei sunt căței cu multă energie, dar foarte afectuoși și jucăuși. Este important ca aceștia să aibă spațiu de jucat, deoarece tind să crească destul de mari. De asemenea, ar trebui să rețineți că această rasă de câine are nevoie de multă activitate, deci trebuie să fiți dispus să faceți plimbări lungi cu câinele.

Beagle: Aceasta este o altă rasă ideală pentru a trăi cu copiii. Un câine care nu va crește foarte mult și tinde să fie foarte vesel și calm. Este foarte jucăuș, dar fără exerciții fizice adecvate poate deveni supraprotector și poate să latre mult.

Pudel: Există trei dimensiuni la acești câini: standard, în miniatură sau jucărie, cei mai mici sunt ideali dacă locuim într-un apartament. De obicei, sunt câini inteligenți cu un temperament deosebit.

Saint Bernard: Un alt câine mare, dar foarte docil și protector. În plus, va fi foarte ușor de antrenat și, de obicei, este ideal pentru a conviețui  cu bebeluși și copii foarte mici, deoarece este, de obicei, o rasă foarte afectuoasă și respectuoasă. Veți avea nevoie de mult spațiu, știute fiind dimensiunile rubensuene ale acestui cătel, deci nu este recomandat dacă locuim într-un apartament.

Boxer: Este un câine jucăuș și îi plac copiii. Nu va lăsa pe nimeni să se apropie de copiii voștri, datorită marelui său instinct protector. Pe de altă parte, este un câine foarte energic și, prin urmare, trebuie să facă mișcare în fiecare zi. În plus, trebuie să reușești să i te impui, așa că, dacă nu te simți capabil, este mai bine să optezi pentru o rasă mai mică și mai ușor de gestionat.

Aceste cinci rase sunt doar unul dintre eșantioanele claselor după care putem alege, dar este important ca decizia noastră să se bazeze pe spațiul pe care îl avem acasă, precum și pe eforturile pe care suntem dispuși să le facem pentru a ne crește câinii. Un copil crescut cu câini va fi mai empatic, mai sensibil, mai responsabil, plus că sistemul imunitar al tinerilor se fortifică masiv cu un animal în  preajmă.

 

Ciprian Pop

 

 

 

E